Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Як волинські депутати голосували за «антиколомойський» закон

Ігор Коломойський.

Фото ЕП.

Як волинські депутати голосували за «антиколомойський» закон

Верховна Рада підтримала в цілому так званий «антиколомойський» законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, до якого було запропоновано 16 тисяч правок

За відповідне рішення проголосували 270 депутатів.

Голоси дали депутати: «Слуги народу» - 200, ЄС - 23, «За майбутнє – 3», «Голос» - 18, ««Довіра» - 16, позафракційні – 10, пише ЕП.

Цей законопроєкт залишався останньою умовою для продовження співпраці з МВФ.

Цей законопроєкт залишався останньою умовою для продовження співпраці з МВФ. Під час голосування у залі був присутній президент Володимир Зеленський, який закликав «захистити економіку» і підтримати законопроєкт.

Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. Закон має унеможливити повергнення ПриватБанку Ігорю Коломойському.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування. 

З 2014 року Нацбанк вивів з ринку 104 банки. У пояснювальній записці йдеться, що «деякі банки, використовуючи недосконалу судову систему, намагаються знову повернутись на ринок, що створює системні ризики для фінстабільності». 

ЯК ГОЛОСУВАЛИ ДЕПУТАТИ ВІД ВОЛИНІ

Член «Слуги народу» Вячеслав Рубльов утримався.

Жоден  з чотирьох волинян, які входять до групи «За мабутнє», теж не підтримав закон.

Ігор Гузь та Степан Івахів були відсутніми. Ігор Палиця не голосував. Ірина Констанкевич утрималась.  Такі дані наводить сайт Верховної Ради.

Telegram Channel