Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
18 років тому не стало «Метра»

«Гра забувається, а результат назавжди залишиться в історії», – Валерій Лобановський.

Фото з сайту UA-Футбол.

18 років тому не стало «Метра»

Сьогодні 18-та річниця смерті метра, легенди європейського та світового футболу, людини, який змусила нас повірити, що Україна футбольна країна

13 травня 2002 року помер найкращий наставник в історії «Динамо» та українського футболу Валерій Лобановський.

 

 З кожним роком ця втрата відчувається все сильніше. Валерій Васильович був явищем не тільки нашого, а й світового футболу. Спеціаліст, який залишив після себе цілий напрям футбольної думки.

Пристрасть до вдосконалення, перемог і розвитку – це була візитна картка роботи Валерія Васильовича.

Хороші тренери від великих відрізняються не тільки виграними трофеями. Головна відмінність – це спадщина. Те, що вони залишили наступним поколінням, колегам і вболівальникам.

Ще за життя методи роботи і тренерські рішення Валерія Лобановського були предметом вивчення для тренерів з найпрогресивніших футбольних країн. Командами Лобановського захоплювалася футбольна Європа і в 70-х, і в 80-х, і в 90-х роках.

Він випередив свій час і багато з його ідей знайшли розвиток у сучасному футболі.

Валерій Лобановський впроваджував наукові методи роботи у футболі, але його команди завжди приносили і естетичне задоволення вболівальникам. Він випередив свій час і багато з його ідей знайшли розвиток у сучасному футболі.

 

 Для історії «Динамо» це був не просто найуспішніший тренер і самобутній футболіст. Це була людина, яка перетворила наш клуб на грізну європейську силу і кільком поколінням футболістів прищепила менталітет переможців.

Пристрасть до вдосконалення, перемог і розвитку – це була візитна картка роботи Валерія Васильовича.

Культові європейські футбольні видання France Football і Four-Four-Two включили Валерія Лобановського до десятки найкращих тренерів за всю історію світового футболу. Це серйозне визнання заслуг українського фахівця, але для нас, динамівців, він і без того назавжди залишиться номером один.

«Ми живі до тих пір, поки про нас пам'ятають», – В.В. Лобановський
«Ми живі до тих пір, поки про нас пам'ятають», – В.В. Лобановський

 

Джерело: UA-Футбол
Telegram Channel