Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На сміттєзвалищі виявили 25 заробітчан із Закарпаття: серед них семеро дітей (Фото)

Як же ж так?!

Фото Національної поліції.

На сміттєзвалищі виявили 25 заробітчан із Закарпаття: серед них семеро дітей (Фото)

Дорослі та діти мали вкрай занедбаний вигляд

У Херсоні на сміттєзвалищі поліцейські виявили 25 заробітчан із Закарпатської області, серед яких семеро дітей.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області, сьогодні в Херсоні в рамках профілактичних заходів з метою недопущення використання нелегальної дитячої праці та виявлення порушень трудового законодавства відбулася перевірка на території міського сміттєзвалища.

Зазначається, що на найбільшому сміттєзвалищі міста правоохоронці виявили кілька родин – 18 дорослих та 7 дітей віком від 2-х до 12-ти років.

Жили поруч зі сміттєзвалищем у халабудах, де немає ні світла, ні води, ні будь-яких елементарних умов для проживання малюків.

«Під час перевірки документів поліцейські встановили, що всі приїхали з Мукачева Закарпатської області. Дорослі пояснили, що прибули в Херсон на заробітки: вони збирали та сортували сміття. Жили поруч зі сміттєзвалищем у халабудах, де немає ні світла, ні води, ні будь-яких елементарних умов для проживання малюків. Поруч зі своїм місцем проживання заробітчани утворили ще один смітник з того, що вони сортували. Дорослі та діти мали вкрай занедбаний вигляд. Для перевірки стану здоров’я малюків, їх помістять до лікарні, де нададуть всю необхідну допомогу», - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці перевіряють законність перебування та працевлаштування в області вказаних громадян. Також перевіряється можливе порушення трудового законодавства комунальним підприємством, якому належить сміттєзвалище та де працювали люди. Крім того, буде ретельно перевірена інформація щодо можливої експлуатації дитячої праці.

Інформація про даний факт внесена в журнал єдиного обліку. Після проведення всіх перевірок та експертиз, слідчими буде надана правова кваліфікація діям всіх учасників події.

 
Telegram Channel