Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У ВООЗ допускають, що коронавірус ніколи не зникне

У цей час розробляють понад 100 потенційних вакцин проти коронавірусу.

Фото KFOR.com.

У ВООЗ допускають, що коронавірус ніколи не зникне

«Ця хвороба може перерости в тривалу проблему, але може і не перерости»

Керівник програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майк Райан допускає, що коронавірус COVID-19 може існувати постійно. Про це він заявив на брифінгу, передає «Інтерфакс-Україна», пише LB.ua.

Райан нагадав, що вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), який також подолав міжвидовий бар'єр, перемогти не вдалося.

«Важливо мати на увазі: цей вірус може стати просто ще одним ендемічним вірусом у наших спільнотах, і цей вірус може ніколи не зникнути... Я думаю, що дуже важливо, щоб ми були реалістами, і не думаю, що хтось може передбачити, коли ця хвороба зникне. Вважаю, що тут не може бути обіцянок і термінів. Ця хвороба може перерости в тривалу проблему, але може і не перерости», - зазначив він.

Важливо мати на увазі: цей вірус може стати просто ще одним ендемічним вірусом у наших спільнотах, і цей вірус може ніколи не зникнути.

Райан підкреслив, що у світі вже накопичено певний досвід у питаннях лікування хвороби, і він буде збагачуватися. Так, у цей час розробляють понад 100 потенційних вакцин, у тому числі кілька з них проходять клінічні випробування. «Існують вакцини проти інших хвороб, таких, наприклад, як кір, але захворювання повністю ліквідувати не вдається», - зазначив Райан.

Нагадаємо, раніше ВООЗ попередила про «цілком реальне» повернення до жорсткого карантину в зв'язку з коронавірусом.

Telegram Channel