Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
До Рябошапки підходили «люди», щоб допоміг покарати Стерненка

У жовтні кримінальні справи щодо нападів на Сергія Стерненка передано в Головне слідче управління Служби безпеки України.

Фото donpatriot.news.

До Рябошапки підходили «люди», щоб допоміг покарати Стерненка

Ексгенпрокурор вважає, що провадження щодо одеського активіста має політичний підтекст

Водночас Руслан Рябошапка відмовився коментувати хід справи, оскільки «це буде свого роду тиск і втручання в роботу слідчих і прокурорів». Про це він говорив в інтерв'ю LB.ua, інформує Цензор.НЕТ.

«Там насправді не все так просто, як описують засоби масової інформації, по-перше. По-друге: в цій справі точно політичний чинник», - заявив Рябошапка, зауваживши, що до нього «зверталися люди, які просили вплинути на це розслідування».

За його словами, мета тих, хто зверталися, - щоб Стерненка притягли до відповідальності. Ексгенпрокурор не уточнив, хто саме до нього звертався.

Я абсолютно переконаний, що в цій справі є ще один підтекст. Щонайменше, помста. Гадаю, там намагаються реалізувати саме мотив помсти, щоб Стерненко отримав якомога жорсткіше покарання.

«Люди вважали, що кваліфікація в цій справі має бути саме такою, яку вони бачать», - сказав лише Рябошапка, пообіцявши «розповісти потім».

«Я абсолютно переконаний, що в цій справі є ще один підтекст. Щонайменше, помста. Гадаю, там намагаються реалізувати саме мотив помсти, щоб Стерненко отримав якомога жорсткіше покарання», - заявив ексгенпрокурор.

Раніше стало відомо, що СБУ і Офіс Генпрокурора готують Стерненку підозру у вбивстві.

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня стався конфлікт за участю колишнього керівника одеського «Правого сектора» і двох чоловіків. Стерненко заявив: на нього напали, коли він повертався додому з дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення - у самого Стерненка й у його іншого опонента, якого потім затримала поліція. Пізніше поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі, який проходить як свідок.

Цей замах був уже третім за рахунком: 7 лютого 2018 року він заявляв, що на нього вже здійснювали напад. Вранці 1 травня того ж року в Стерненка стріляли. Обох нападників було затримано. Поліція відкрила справу за статтею «умисне вбивство».

Telegram Channel