Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Двоє хворих на коронавірус, яких виписали з лікарні, померли

У лікарні протестують всіх медпрацівників.

Фото Pixabay.

Двоє хворих на коронавірус, яких виписали з лікарні, померли

Наразі в медзакладі працює комісія, аби дати оцінку діям керівництва

У Кривому Розі з 15 «самовільно виписаних» головним лікарем лікарні № 4 пацієнтів з COVID-19 двоє померли, заявили «Радіо Свобода» у пресслужбі Дніпропетровської облдержадміністрації. 

Відправляючи людей без симптомів на самоізоляцію додому, вона таким чином очевидно керувалася тим, що вберігає інших пацієнтів від контактів.

Як заявив голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник, провина головлікаря не доведена, у її діях, за його словами, була логіка.

«Думаю, дуже рано говорити про те, що є провина головного лікаря. Треба все ретельно дослідити, є моменти, з якими наші лікарі стикаються вперше. Відправляючи людей без симптомів на самоізоляцію додому, вона таким чином очевидно керувалася тим, що вберігає інших пацієнтів від контактів. Є логіка в цих діях», – заявив він.

Олійник також розповів, що цьому передувало.

«Сталося приблизно те, що в інших лікарнях світу, зокрема в Італії. У терапевтичному відділенні померла жінка, в якої вже після смерті був поставлений COVID-19. По ланцюгу стали виявляти контактних з нею осіб. З’ясували, що відбувся контакт між лікарями та пацієнтами. Це, на жаль, класична ситуація для хвороби, яка протікає без симптомів», – сказав Святослав Олійник.

У приймальні головної лікарки лікарні Людмили Мірянової Радіо Свобода підтвердили, що вона тимчасово усунута від роботи і «ніяких коментарів не дає».

Telegram Channel