Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинські браконьєри наловили сітками карасів на кількасот гривень

На озері Оріхівське знайдено 10 сіток, загальною довжиною 385 метрів.

Фото Волинський рибоохоронний патруль.

Волинські браконьєри наловили сітками карасів на кількасот гривень

На Ратнівщині викрито ряд грубих порушень Правил рибальства

У період з 8 по 12 травня 2020 року Волинський рибоохоронний патруль спільно з громадськими активістами та працівниками відділу прикордонної служби «Самари» здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Ратнівського району Волинської області.

Так, дев’ятого травня на водному об’єкті поблизу села Оріхове Ратнівського району виявлено двох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

На озері Оріхівське Ратнівського району на території гідрологічного заказника «Оріхівський» викрито двох громадян, які за допомогою сіток встигли виловити 20 карасів

А на озері Волянське на території гідрологічного заказника «Залухівський» двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома мисиновими сітками.

Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності.

На озері Оріхівське Ратнівського району на території гідрологічного заказника «Оріхівський» викрито аналогічні порушення. Двоє громадян за допомогою  сіток встигли виловити 20 карасів, загальною вагою 5 кг. Збитки, завдані рибному господарству, склали 600 гривень.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та якщо ви помітили порушення, оперативно повідомляти про це за телефонами «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль.
Telegram Channel