Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
З'явилася перша українська казка про коронавірус

Герої книги — Мія та Платон, брат і сестра, які сидять на карантині вдома третій тиждень.

Фото Суспільного.

З'явилася перша українська казка про коронавірус

«Робі та злюка в короні» допомагає відповісти на найпоширеніші питання дітей про цю інфекцію

Українська дитяча письменниця Галина Буділова написала першу дитячу книжку про коронавірус «Робі та злюка в короні», яка доступно відповідає на найпоширеніші запитання дітей про пандемію коронавірусу і, як стверджує письменниця, має терапевтичний ефект. В ефірі марафону «На карантині» на Суспільному Буділова розповіла про сюжет книги, те, як виникла ідея її написання, і які цілі вона ставила під час роботи над виданням.

Герої книги — Мія та Платон, брат і сестра, які сидять на карантині вдома третій тиждень. Вони вже перегралися в усі іграшки і не знають, що їм робити. Мама вирішила піти на хитрість і сказала, що якщо вони приберуть безлад, вона влаштує їм маленький сюрприз. Сюрпризом була коробка зі старими іграшками. Там діти знайшли Робі — старого робота-лікаря, який сказав їм, що на балконі займався самоосвітою і багато чого знає про те, що відбувається. Діти почали ставити йому ті самі питання, які на карантині ставлять діти своїм батькам, а робот — пояснювати.

Ідея написати книгу виникла, коли вперше продовжили карантин. 

«Ідея написати книгу виникла, коли вперше продовжили карантин. Я зрозуміла, що це надовго і швидко дістатися дитячого садочка не вдасться: у мене двоє дітей, старшому 4 роки, а молодшому на той момент було три місяці. Я зрозуміла, що треба щось робити, бо дітям потрібно доносити інформацію, що відбувається: чому ми не ходимо на майданчики, не відвідуємо садочок, не можемо піти в магазин. Треба було на все це відповідати. Почали з'являтися мультики за кордоном на цю тему, але книжок ще не було. Я зрозуміла, що треба брати в свої руки і щось робити для наших дітей», — каже Буділова.

У книжці є терапевтичні розмальовки художниці Ольги Реньової, завдяки яким діти можуть виплеснути свої емоції.

Це вже десята книжка письменниці, вона каже, що «дуже довго працює з темою емоцій». Крім того, в неї є видання, цілком присвячені саме дитячим емоціям. Буділова каже, що їй було важливо підтримати українським матерів, які зможуть «налити собі кави, поки дитина малює».

Telegram Channel