Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Суд виправдав вчительку, засуджену за поширення чуток про коронавірус

Жінка подала апеляцію на рішення суду про її начебто вину.

Фото ukrinform.ua.

Суд виправдав вчительку, засуджену за поширення чуток про коронавірус

З’ясувалося, що педагог із міста Хмільник поширювала правдиву інформацію

Вінницький апеляційний  суд 13 травня закрив провадження проти вчительки біології гімназії №1 міста Хмільник Ольги Кулинич, яку звинуватили у поширенні неправдивих чуток про коронавірус  (стаття 173-1 Кодексу про адмінправопорушення). Про це повідомляє «Детектор Медіа» з посиланням на рішення суду.

Як випливає з рішення Кулинич 1 квітня поширила в у двох Viber-групах інформацію про те, що в місті виявлено коронавірус. Поліцейські, що склали адмінпротокол, вважали, що ця інформація могла викликати паніку серед населення.

Хмельницький міськрайонний суд 14 квітня визнав вчительку винною у правопорушенні, але взяв до уваги її позитивні характеристики, наявність неповнолітньої дитини - і звільнив від покарання, обмежившись усним зауваженням. 

Новину про випадок зараження на COVID-19 в Хмільнику вона прочитала на сайті районної адміністрації – ця інформація і зараз доступна на сайті.

Ольга Кулинич звернулась в апеляційний суд і змогла довести, що розсилала повідомлення, щоб убезпечити колег, учнів та батьків, а не для того, щоб посіяти паніку. Більше того,  новину про випадок зараження на COVID-19 в Хмільнику вона прочитала на сайті районної адміністрації – ця інформація і зараз доступна на сайті. «Суд з'ясував, що жінка поширювала правдиву інформацію», - йдеться в повідомленні Вінницької апеляції.

Telegram Channel