Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненщині медикам видали усі надбавки

Щоб зробити доплату рівненським медпрацівникам за 2 місяці, потрібно 8 мільйонів гривень.

Фото pravda.if.ua.

На Рівненщині медикам видали усі надбавки

Медсестрам виплатили ще й додаткову премію з нагоди їхнього професійного свята

У 14-ти регіонах уже виплатили всі надбавки до 300 відсотків за березень медикам за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусу і подолання її наслідків.

При цьому Чернівецька область, де поширення недуги було найбільшим, потребує дофінансування. За словами міністра, в інших регіонах завершать виплату надбавок уже цього тижня.

– Радий, що процес рухається. Вже отримав позитивні відгуки медиків, котрі отримали надбавки. Цей процес іде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету Міністрів і місцевої влади, – наголосив Володимир Зеленський. - На Херсонщині всі виплати завершили ще минулого тижня. Серед лідерів –Дніпропетровщина і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі «застрягли» в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень.

Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі «застрягли» в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень. 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що нині лікарні укладають угоди з Національною службою здоров'я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для прискорення цього процесу.

Тим часом міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив: усі виплати, які були задекларовані урядом щодо оплати праці медичних працівників, які лікують хворих на коронавірус, видали. Крім того, ще й додаткову премію медсестрам нарахували з нагоди їх професійного свята.

Але від держави на це не отримали практично нічого. Щоб зробити доплату рівненським медпрацівникам за 2 місяці, потрібно 8 мільйонів гривень. Отримали трохи більше 1 мільйона. Володимир Хомко зазначив, що й інші міста грошей не отримали.

До речі, середні зарплати медперсоналу в Рівному, який працює з хворими на коронавірус: санітарка – понад 12 тисяч гривень, медсестра – майже 15 тисяч гривень, лікар – понад 20 тисяч гривень.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel