Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 Цинкові льодяники не допомагають при коронавірусі

Для профілактики, можна приймати льодяники із вмістом цинку. Але вони мають чимало побічних ефектів, зокрема нудоту та гіркий присмак у роті. 

Фото Pixabay.

Цинкові льодяники не допомагають при коронавірусі

В інтернеті поширюється фейк про ефективність цього мікроелемента в боротьбі з COVID-19

Льодяники цинку називають «срібною кулею» від коронавірусу. Цю дезінформацію поширюють і зірки блакитних екранів  — телеведуча Тіна Канделакі і голлівудська зірка Ольга Куриленко, передає «Українська правда».

Фейк про користь препаратів із вмістом цинку пішов від американського лікаря-вірусолога Джеймса Робба. У одному зі своїх приватних листів, адресованих родичу, він описав, як «льодяники блокують розмноження коронавірусу в горлі».  Лист нібито випадково потрапив у інтернет, і пораду вірусолога одразу ж підхопили медіа. 

Стверджувати, що цинк може допомогти запобігти коронавірусу і, як написав Робб, блокувати його розмноження у носоглотці, не можна.

Дослідження показали, що люди, які вживають цинк регулярно, можуть запобігти вірусному захворюванню, полегшити його перебіг та навіть частково скоротити його тривалість. Однак у цьому дослідженні брали участь люди, які захворіли не коронавірусом, а риновірусом. 

Тому стверджувати, що цинк може допомогти запобігти коронавірусу і, як написав Робб, блокувати його розмноження у носоглотці, не можна.

Які продукти теж містять цинк? Нестача цинку в перспективі дійсно може призвести до проблем з імунітетом, тож можна просто час від часу підвищувати рівень цього мікроелемента в організмі у домашніх умовах: найбільше його у м’ясі: телятині, яловичині, баранині. Утім, якщо ви налаштовані серйозно й хочете перевірити, чи вистачає цинку у вашому організмі, єдиний варіант — здати аналізи. Обов’язково візьміть із собою маску та рукавички, аби потім не нарікати, що нестача цинку стала причиною зараження коронавірусом :). 

Telegram Channel