Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Про що мріють випускники у волинському селі

На знімку: одинадцятикласники ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Вільхівки Діана Мазурок, Олена Кривенька, Олександр Макаренко, Дарина Дмитрук, Олег Кривенький, Іванна Дацюк, Іванна Клеха перед карантином у школі.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Про що мріють випускники у волинському селі

Пандемія коронавірусу внесла непередбачувані корективи в плани одинацятикласників. Чи можливо успішно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання без посилених консультацій із вчителями та репетиторами? Як у карантинних умовах не розгубитися під час тестування? Як почуваються цьогорічні випускники, про які професії мріють, розпитувала у вчительки української мови і літератури ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Вільхівки, класного керівника 11 класу Вікторії Ващук

Щойно ми почали розмову про клас,  Вікторія Леонідівна заусміхалася від гордості за Діану Мазурок, Аню Кривеньку, Ладу Вдовиченко, Софію Войтович, Андрія Пилипчука, Олену Кривеньку, Олександра Макаренка, Дарину Дмитрук, Олега Кривенького, Іванну Дацюк, Іванну Клеху. 

Цей клас - другий випуск у Вікторії Ващук. Розумниками їх називає й перша вчителька Людмила Петрівна Стащук.

Рекордсменкою за участю в шкільних, районних, обласних предметних олімпіадах, конкурсах, їх переможницею й призеркою  є Лада Вдовиченко.

Більшість випускників  бачить себе у вишах, коледжах.  Рекордсменкою за участю в шкільних, районних, обласних предметних олімпіадах, конкурсах, їх переможницею й призеркою  є Лада Вдовиченко. Дівчина – фанатка вивчення іноземних мов, отож і професію обрала, пов’язану з ними. Однокласники люблять слухати, як гарно Софія Войтович  грає на скрипці, а Аня Кривенька, яка посилено вивчає біологію,  – на гітарі. Повага до мистецтва  неодмінно послугує цим обдаруванням на життєвих стежках, а для Софії, можливо, допоможе знайти своє місце в житті.  Саші Макаренку дуже подобаються уроки фізкультури, тож він теж обрав своїм покликанням викладання в школі цього предмету після закінчення факультету фізичної культури. Креативними, завжди прагнучими перемоги спортсменками Вікторія Леонідівна відрекомендувала   Діану Мазурок, Олену Кривеньку,  а Олег Кривенький і Андрій Пилипчук  крім захоплення багатьма видами спорту мають хист до господарювання, Іванна Дацюк – до малювання. 

Минуть роки, і стане відомою флористкою Іванна Клеха, яка  успішно презентувала вільхівські таланти на багатьох обласних олімпіадах із трудового навчання. Багато років поспіль цьому класові не було рівних, якщо потрібно було  написати ліричний чи патріотичний вірш, продекламувати поезію, бути ведучою  і спробувати себе в журналістиці. Цю царину творчості змалку облюбувала  Дарина Дмитрук.  

Випускники й батьки засмучені тим, що в зв’язку з карантином може не відбутися омріяний  випускний бал. Зі слів Вікторії Ващук, кожен цьогорічний випускник школи йде в ногу з часом. Юні швидко вловили методику он-лайн навчання, достатньо володіють ком’ютером,  швидко орієнтуються в потрібних програмах. Кажуть, що добре підгототуватися до ЗНО можна й без репетиторів. Головне – самодисципліна, мотивація.  Єдиний дієвий лайфхак – побороти свою лінь. І це чудовий приклад для наслідування.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel