Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Житель Рівненщини серед ночі побачив злодія і кинувся доганяти

Триває досудове розслідування.

Фото відділу комунікації поліції Рівненської області.

Житель Рівненщини серед ночі побачив злодія і кинувся доганяти

Близько опівночі 15 травня 35-річний мешканець села Симонів повертався додому з Гощі вулицею Центральною, як почув звуки розбитого скла. Коли підійшов ближче, застав чоловіка на «гарячому», коли той викрадав пачки цигарок із кіоску

Зловмисник почав втікати. Очевидець вчиненого злочину наздогнав і зумів покласти на землю. Та в момент, коли 35-річний чоловік хотів зателефонувати в поліцію, злодію вдалося вирватися.

Оперативники Гощанського відділення поліції за дві години на одній із вулиць селища затримали особу, причетну до злочину. Ним виявився 25-річний житель Гощі, до того ж нині підсудний за вчинення крадіжки із того ж самого кіоску в березні цьогоріч.

Коли 35-річний чоловік хотів зателефонувати в поліцію, злодію вдалося вирватися.

За фактом відкритого викрадення чужого майна слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру. Максимальне покарання, передбачене санкцією інкримінованої йому статті —  позбавлення волі до чотирьох років.

Сьогодні, 18 травня, від керівництва поліції району заступник начальника Гощанського відділу поліції Андрій Наконечний за громадянську мужність, активну позицію та надання дієвої допомоги у боротьбі із проявами злочинності вручив подяку жителю Симонова Калинчуку Максиму Анатолійовичу та висловив слова вдячності за небайдужість, проявлені пильність і сміливість. Крім того, чоловіка відзначила і місцева влада.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel