Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Озимина поблизу Луцька дає надію на гарний урожай (Фото)

Посіви радують гарним сходом.

Фото: Волинська обласна державна адміністрація

Озимина поблизу Луцька дає надію на гарний урожай (Фото)

19 травня 2020 року, заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко та начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко відвідали ТзОВ «Романів»

Мета поїздки – ознайомлення із діяльністю господарства та ходом посівної кампанії в умовах карантину, який вніс свої корективи в роботу усіх сфер економіки.

СТзОВ «Романів» це приклад класичного сільськогосподарського підприємства. Головними видами діяльності є вирощування зернових, бобових, олійних культур та розведення великої рогатої худоби молочних порід.

 

 В ході візиту, Олександр Троханенко ознайомився із земельними угіддями господарства. Наразі там завершується посів кукурудзи, триває обробка від шкідників та обробка добривом соняшнику, зернових культур тощо.

 

 Варто наголосити, що заступник голови облдержадміністрації був приємно здивований станом посівів на підприємстві. Особливої уваги вимагають поля засіяні озимим ячменем та ріпаком. Хорошу схожість має цукровий буряк.

Уже видно, що зберете хороший урожай. Сподіваємося, що погодні умови не підведуть.

До слова, в цьому році на Волині значно скоротилися посіви цукрового буряку. Відтак, керівник підприємства Віталій Заремба сподівається на хороший врожай та безпроблемний збут сировини.

«Уже видно, що зберете хороший урожай. Сподіваємося, що погодні умови не підведуть», – зазначив Олександр Троханенко.

 

 В ході візиту заступник голови ОДА відвідав 3 ферми, які функціонують на підприємстві. Важливо, що на фермі повністю автоматизовано процес доїння корів. Встановлено системи охолодження в корівниках, що сприяє підтриманню постійної температури повітря в приміщеннях в гарячу пору року.

Варто наголосити, що господарство «Романів» бере активну участь та підтримує розвиток соціальної інфраструктури сіл, на території яких працює підприємство. Загалом в СТзОВ «Романів» працює 143 фахівці у різних сферах та напрямках діяльності.

На завершення робочої поїздки, заступник голови облдержадміністрації розповів про державну підтримку, на яку можуть розраховувати волинські сільгоспвиробники.

 

 «Дуже важливо підтримувати сільське господарство. В державі розробляються нові механізми державних програм фінансової підтримки аграріїв. Обласна державна адміністрація сприятиме аби волинські сільгоспвиробники стали учасниками цих державних програм та отримали необхідні матеріальні ресурси для розвитку наявного потенціалу», – розповів Олександр Троханенко.

Детально з державними програмами підтримки аграріїв можна ознайомитися на сайті управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Джерело: Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації
Telegram Channel