Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Футбол на карантині, а тренування – ні!

Денис Ващишин з татом займається футбольними тренуваннями.

Фото з архіву Андрія ВАЩИШИНА.

Футбол на карантині, а тренування – ні!

8-річний маневичанин Денис Ващишин один із багатьох хлопчиків, які люблять грати у футбол. Тому й не дивно, що перейшовши у 2 клас ЗОШ №2-гімназії, паралельно записався на секцію футболу Маневицької ДЮСШ

Перші кроки футзалісти-початківці наймолодшої групи райцентрівської спортивної школи здійснюють під опікою молодого тренера із Прилісного Богдана Ковбасюка. Не всім легко даються нові знання та вміння, адже ще немає згуртованості в діях команди та повного розуміння один одного.

Аби хлопці краще вчились відчувати один одного, в минулому році команда «U-9 ДЮСШ МАНЕВИЧІ» подала заявку та брала участь в іграх Дитячої футзальної ліги Луцька й вже мала певні успіхи. Своїх синів-футболістів активно підтримували батьки, більшість з яких охоче їздила на усі матчі до обласного центру.

– Наш Дениско на карантині не сумує: окрім уроків, робить ранкову зарядку та займається футболом, – розповідає мама юного спортсмена Людмила Ващишина.

У зв’язку із карантинними обмеженнями робота секції припинилась. Однак у створеній групі команди у VIBER батьки почали цікавитись у тренера, яким чином можна займатись та вдосконалювати футбольну майстерність вдома. Тренер Богдан Сергійович не забарився і запропонував своїм вихованцям чимало повчальних відеороликів, на яких детально показано, які вправи потрібно виконувати, щоб не втрачати навиків.

– Наш Дениско на карантині не сумує: окрім уроків, робить ранкову зарядку та займається футболом, – розповідає мама юного спортсмена Людмила Ващишина, – Йому пощастило, бо має аж трьох домашніх тренерів. Старша сестричка Юля проводить для Дениса розминки на витривалість, тато Андрій займається футбольними тренуваннями (прийоми м'яча, чіткість і сила удару), а я усе це знімаю на камеру.

Гадаю, і решта батьків приділяють своїм дітям трохи часу, аби позайматись із ними спортом. Адже хто як не ми дбатимемо, щоб діти були здоровими, сильними і, найголовніше, щасливими.

Сергій ГУСЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel