Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Камінь-Каширщині оголосили операцію «Мак-2020»

За незаконне вирощування наркотичних рослин - штраф.

Фото з фейсбук-сторінки Камінь-Каширського відділу поліції.

На Камінь-Каширщині оголосили операцію «Мак-2020»

Заходи спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель

З 20 травня 2020 року на території Камінь-Каширського району проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак». Заходи спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження. Операція триватиме до 24 вересня 2020 року.

Вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тис. грн.. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

«Вкотре нагадуємо, що за незаконний посів маку та коноплі передбачені адміністративна та кримінальна відповідальності. Згідно з ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тис. грн.. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
Відповідно до ст. 310 Кримінального кодексу України незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин караються, зокрема, обмеженням волі на строк до трьох років», - йдеться на фейсбук сторінці Камінь-Каширського відділу поліції.

Маємо надію, що в кожного жителя району прокинеться громадський обов'язок щодо дотримання законодавства, і буде викорінено негативну практику вирощування рослин конопель та снотворного маку.

Telegram Channel