Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У міській клінічній лікарні з’явився новий унікальний апарат за 2,5 мільйона гривень

Щороку луцькі хірурги проводять понад три тисячі малоінвазивних ендоскопічних втручань.

Фото Луцької міської ради.

У міській клінічній лікарні з’явився новий унікальний апарат за 2,5 мільйона гривень

Сьогодні у КП «Луцька міська клінічна лікарня» презентували роботу новітнього апарата для проведення лапароскопічних операцій. Це сучасне медичне обладнання дає змогу виконувати широкий спектр оперативних втручань на внутрішніх органах. Особливістю його є наявність аргоноплазмового коагулятора – електрохірургічного пристрою для безконтактної зупинки кровотеч. Таке обладнання значно скорочує час операції та підвищує її безпечність для пацієнта

Цьогоріч з міського бюджету було виділено 2,5 млн грн для придбання ендоскопічної хірургічної стійки для Луцької міської клінічної лікарні.

За словами заступника директора закладу з хірургічної допомоги Олександра Федорчука, лапароскопічні операції витіснили традиційні втручання з великими розрізами та високим рівнем операційної травми. Виконання лапароскопічних операцій на Волині розпочато ще у 1996 році з впровадження лапароскопічної холецистектомії у Луцькій міській клінічній лікарні. На сьогодні, Луцька міська клінічна лікарня є лідером із кількості проведення малоінвазивних втручань. Щороку хірурги проводять понад три тисячі малоінвазивних ендоскопічних втручань. Сюди звертаються за допомогою не лише волиняни, а й мешканці інших областей.

Луцька міська клінічна лікарня є лідером із кількості проведення малоінвазивних втручань.

Як розповідають медики, із застосуванням цієї апаратури проводиться оперативне лікування хірургічної, гінекологічної, урологічної, ортопедичної, отоларингологічної патології. Лікарі вже виконують складні лапароскопічні Sleeve-резекції шлунка та резекції сигмовидної кишки. Малоінвазивні втручання проводяться практично на всіх органах як при планових, так і при невідкладних операціях.

«Дуже важливо, щоб лікарі мали можливість проводити хірургічні втручання, використовуючи високоточне, новітнє обладнання. Нова хірургічна стійка, яка нещодавно з’явилася у міській клінічній лікарні, широко застосовується у гінекологічній, терапевтичній, травматологічній практиці. Це інноваційне, сучасне та якісне обладнання, якого і потребував заклад, аби і надалі оперативно та професійно надавати необхідну медичну допомогу»,- зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

Telegram Channel