Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Жителі Княгининка під облдержадміністрацією протестують проти приєднання до Луцька (Фото. Відео)

Ми - самодостатня громада!

Фото: Княгининівська громада

Жителі Княгининка під облдержадміністрацією протестують проти приєднання до Луцька (Фото. Відео)

13 травня уряд затвердив Перспективний план формування територій громад Волинської області, згідно з яким у краї буде створено 53 громади

Документом передбачено, що 12 чинних об’єднаних територіальних громад  увійдуть до складу інших. Зокрема, Луцька ОТГ об’єднає Заборольську і Княгининівську діючі сільські ОТГ Луцького району та Жидичинську — ​Ківерцівського. Також до складу Луцької міської ОТГ потраплять Іванчицівська сільська рада Рожищенського району та Прилуцька сільрада Ківерцівського. 

Примусове приєднання до міста нашої ОТГ - це розконсервування та добудова вже існуючих багатоповерхівок та побудова нових хмарачосів над дахами наших затишних осель,які ми будували розраховуя на європейські стандарти малоповерхових населених пунктів для наших дітей! 

Сьогодні незадоволені таким об’єднанням мешканці Княгининівської громади організували акцію протесту біля приміщення Волинської обласної ради. Проти примусового приєднання  до міста Луцька і жителі Заборольської об’єднаної територіальної громади.  

До протестувальників вийшла начальник відділу регіональної політики управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації Ірина Лебедюк. Чиновниця зазначила, що державний орган дбає про розвиток області і займає державницьку позицію. У свою чергу, держава надала ОТГ значні кошти на розвиток інфраструктури. Вона також зауважила, що статус населеного пункту не зміниться: село залишиться селом. Протестувальники передали їй свою вимогу про скасування областю подання перспективного плану, на основі якого видане Розпорядження Кабінету міністрів України.

«Примусове приєднання до міста нашої ОТГ - це розконсервування та добудова вже існуючих багатоповерхівок та побудова нових хмарачосів над дахами наших затишних осель,які ми будували розраховуя на європейські стандарти малоповерхових населених пунктів для наших дітей! А ще розміщення на території нашог ОТГ нових промислових підприємств( не завжди екологічних), доходи від яких підуть до міста», - пояснює позицію активіст Костянтин Байчук. 

 

 

Telegram Channel