Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Солдат Джейн» є і в українській армії

У перервах між чергуваннями вишиває ікону Святого Пантелеймона, покровителя воїнів.

Фото: Anatolii Haievskyi.

«Солдат Джейн» є і в українській армії

Дівчині 22, родом із Хмельниччини, навчалась на менеджера-економіста, але майже втекла до війська

—«Солдат Джейн» фільм такий знаєте американський, про одну жінку на всю армію? А я тут одна у взводі, то мене теж «Джейн» прозвали, — усміхаючись розповідає помічниця гранатометника Закарпатського Легіону - 128 ОГШБр ЗСУ.

Чергую на посту, вишиваю, телефоную рідним і сплю з автоматом.

— Дівчата ще медики є, а помічник гранатометника я одна тут, — продовжує Джейн. — Армія — мрія з дитинства. Подобається форма, особливо на дівчатах. У дитинстві дивилась на військових і зрозуміла, що це моє. Про це йдеться на сторінці благодійного фонду «Повернись живим».

«Не питайте, рідні не знали, що я до війська пішла. Мати була за кордоном, сестра — на роботі. Я зібрала документи і поїхала до військкомату. Попросилась на бойову посаду, була така в гірських штурмовиків. Так, з 25 вересня минулого року я служу в Закарпатському легіоні. Сестрі повідомила, що у війську вже з навчального центру. Мати сварилась, плакала, але змирилась вже. Заспокоювала їх, казала, що буду служити в ППД», — розповідає військова.

З навчального центру дівчина відразу потрапила на передову. Каже, найстрашніше спочатку було змиритись — з чоловіками доведеться жити в одному бліндажі.

— Перші враження — був шок. Жити з чоловіками в одному бліндажі, як? Але нормально, звикла, люди у нас класні. Спочатку було лячно, зброя у всіх і всюди, а тепер то звично. Лазню топимо через день, електрика є. Боєць Любчик готує смачний борщ.

У перервах між чергуваннями дівчина вишиває ікону Святого Пантелеймона, покровителя воїнів.

«Чергую на посту, вишиваю, телефоную рідним і сплю з автоматом», — жартома описує свій щоденний побут Джейн.

Telegram Channel