Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Іран поклав відповідальність за збиття літака МАУ на оператора ракетної системи

8 січня 2020 року після зльоту з летовища Тегерану ракетою збитий літак Boeing-737, що здійснював рейс за маршрутом Тегеран-Київ.

Фото aeronewsglobal.com.

Іран поклав відповідальність за збиття літака МАУ на оператора ракетної системи

Спочатку іранська сторона стверджувала, що катастрофа сталася через технічну проблему літака, проте 11 січня Іран визнав, що авіалайнер був помилково збитий бійцями Корпусу вартових Ісламської революції

У Міністерстві оборони Ірану вважають, що відповідальним за збиття українського літака МАУ на початку січня поблизу Тегерана є оператор ракетної системи, який порушив правила дій ведення вогню «без отримання дозволу». Про це заявив у відповіді на запит колишнього іранського парламентаря Махмуда Садекі заявив міністр оборони Ірану Амір Хатамі, пише «Радіо Свобода», передає «День».

Садекі повідомив, що надіслав запит міністрові 23 квітня і отримав відповідь 22 травня. За його словами, Хатамі каже, що оператор ракетної системи звинувачується у тому, що, ймовірно, під час ухвалення рішення випустити ракети не спілкувався з командним центром, покладаючись на «нечітку інформацію» від Міністерства оборони.

Оператор ракетної системи звинувачується у тому, що, ймовірно, під час ухвалення рішення випустити ракети не спілкувався з командним центром, покладаючись на «нечітку інформацію» від Міністерства оборони.

Махмуд Садекі зазначив, що хотів отримати від міністра роз’яснення причин «відсутності координації у національній мережі протиповітряної оборони», що призвела до пуску двох ракет по українському пасажирському літаку.

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року після зльоту з летовища Тегерану ракетою був збитий літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Також серед загиблих — громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

Telegram Channel