Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Врятують не одне життя – Марина Порошенко передала в лікарню 5 апаратів ШВЛ

Головний лікар Олександрівської клінічної лікарні Людмила Антоненко висловила подяку  Фонду Порошенка і Марині Порошенко за благодійну допомогу.

Фото ЄС.

Врятують не одне життя – Марина Порошенко передала в лікарню 5 апаратів ШВЛ

Дружина п’ятого Президента України Марина Порошенко передала Олександрівській клінічній лікарні міста Києва 5 апаратів штучної вентиляції легень, відремонтованих коштом Фонду Порошенка, а також 20 пульсоксиметрів та 150 захисних костюмів, які були куплені Фондом та компанією РОШЕН

 

 Марина Порошенко підкреслила, що Олександрівська лікарня є провідною у боротьбі з коронавірусом у Києві: «Я думаю, що тут зібрався колектив лікарів, які дійсно мають той необхідний досвід і є одними з найкращих у боротьбі з коронавірусом».

«Ми всі добре знаємо, що для того, щоб подолати будь-яку хворобу, лікарям потрібні і сучасні медичні засоби лікування – це і сучасне обладнання, і ліки. І не менш важливо, коли лікар стикається з вірусною інфекцією – це засоби захисту самого лікаря», – наголосила дружина п’ятого Президента України.

 

 Вона зауважила, що нині статистика захворюваності на COVID-19 в Україні є невтішною, оскільки кожен п’ятий хворий – це лікар.

«Благодійний Фонд Порошенка, «Європейська Солідарність» передали сьогодні Олександрівській лікарні 20 пульсоксиметрів для того, щоб вимірювати насичення крові киснем. Також було відремонтовано 5 апаратів ШВЛ. І для того, щоб лікарі могли відчувати себе у безпеці, коли вони надають медичну допомогу, ми передаємо 150 захисних медичних костюмів найвищого ступеню захисту,

«Благодійний Фонд Порошенка, «Європейська Солідарність» передали сьогодні Олександрівській лікарні 20 пульсоксиметрів для того, щоб вимірювати насичення крові киснем. Також було відремонтовано 5 апаратів ШВЛ. І для того, щоб лікарі могли відчувати себе у безпеці, коли вони надають медичну допомогу, ми передаємо 150 захисних медичних костюмів найвищого ступеню захисту», – повідомила Марина Порошенко.

 

 «Я хочу від усього серця подякувати лікарям Олександрівської лікарні за ту роботу, яку вони роблять. Вони лікують, рятують життя українців. І дуже важливо їх підтримати. Я закликаю всіх – давайте разом підтримувати один одного, підтримувати наших лікарів і об’єднаємо наші зусилля у боротьбі з цією бідою», – сказала Марина Порошенко.

Дружина п’ятого Президента України також наголосила, що для неї допомога саме Олександрівській лікарні є особливо важливою –  багато років вона працювала саме в цій лікарні і добре знає, наскільки важливою є щоденна робота медиків.

Головний лікар Олександрівської клінічної лікарні Людмила Антоненко висловила подяку  Фонду Порошенка і Марині Порошенко за благодійну допомогу.

«Це для нас надважливо. Олександрівська лікарня є однією з базових лікарень у боротьбі з коронавірусною хворобою, ми приймаємо важких хворих, які потребують штучної вентиляції легень. І для нас така допомога дуже важлива», – наголосила вона.

 

 За словами Людмили Антоненко, щодня, враховуючи велику кількість хворих, які знаходяться у лікарні, лікарі і весь медичний персонал використовують дуже багато засобів індивідуального захисту – в день витрачається до 100 і більше костюмів. Вона підкреслила важливість надання лікарні апаратів ШВЛ, оскільки медзаклад потенційно готовий до ймовірного масового надходження хворих на COVID-19, а також до другої хвилі захворювання.

«Тому сьогоднішня допомога від благодійного Фонду Порошенка нам дуже важлива. Відремонтовані 5 апаратів ШВЛ стовідсотково врятують не одне життя», – підкреслила головний лікар.

Загалом Фонд Порошенка профінансував ремонт та забезпечення розхідниками 48 апаратів ШВЛ, а також спільно з компанією РОШЕН купив 130 тисяч захисних костюмів, 10 рентген-апаратів, 10 тисяч захисних окулярів, комплекти реанімаційного обладнання для лікарень по всій країні.   

Telegram Channel