Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині судитимуть 19-річного хлопця, який не визнає, що застрелив чоловіка

Санкція інкримінованої йому статті передбачає від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Фото Pixabay.

На Рівненщині судитимуть 19-річного хлопця, який не визнає, що застрелив чоловіка

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування та скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом щодо жителя Костополя за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України

Нагадаємо, вночі восьмого січня цьогоріч до Костопільської лікарні із тілесними ушкодженнями доставили 36-річного місцевого жителя. Попри вжиті реанімаційні заходи через 20 хвилин потерпілий помер. За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

36-річний чоловік відпочивав у місцевому кафе, куди прийшов і молодик. Під час з’ясування стосунків на вулиці, 19-річний хлопець здійснив із невстановленої вогнепальної зброї один постріл у суперника.

У результаті проведених слідчих та розшукових заходів поліцейські встановили, що у 36-річного костопільчанина тривалий час були неприязні відносини із 19-річним жителем райцентру. Оскільки обоє раніше неодноразово притягалися до кримінальної відповідальності, кожен намагався довести свій авторитет у місті.

36-річний чоловік відпочивав у місцевому кафе, куди прийшов і молодик. Під час з’ясування стосунків на вулиці, 19-річний хлопець здійснив із невстановленої вогнепальної зброї один постріл у суперника. Свідки події викликали «швидку». Втім, потерпілий помер у лікарні. Відповідно до результатів судово-медичної експертизи смерть чоловіка настала внаслідок пневмострільного, сліпого поранення грудей та живота з ушкодженням життєво важливих органів – серця та печінки.

Після скоєного зловмисник втік. Близько восьмої ранку наступного дня екіпаж патрульних на автодорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» зупинив автомобіль «Volkswagen Caddy», який підпадав під орієнтування. У ньому знаходився зловмисник разом із батьком та товаришем. Саме батько у подальшому стверджував слідчим, що вони не втікали, а їхали у Рівне по адвоката.

19-річного костопільчанина одразу затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські повідомили йому про підозру у вчиненні умисного вбивства за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою, де підозрюваний перебуває і досі.

Поліцейські зібрали усі необхідні докази у справі та краніальне провадження скерували до суду.

Обвинувачений 19-річний житель Костополя і досі не визнає своєї вини та не надає жодних показів. Нині він чекає підготовчого судового засідання.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel