Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Банальний наклеп: пост телеканалу ZIK про освіту Уляни Супрун визнали фейковим

В Уляни Супрун є диплом Doctor of Medicine (США).

Фото Andrei Goodzenko.

Банальний наклеп: пост телеканалу ZIK про освіту Уляни Супрун визнали фейковим

У дописі йдеться про заяву політичного експерта Володимира Кацмана про нібито відсутність фахової медичної освіти в колишньої очільниці МОЗ

Facebook позначив пост телеканалу ZIK про колишню очільницю МОЗ Уляну Супрун ярликом про неправдиву інформацію. Про це повідомляє «Новоє Врємя».

Інформацію про пост від 6 серпня 2019 року опублікувала платформа, що займається фактчекінгом – Stop Fake.

У пості йдеться про заяву політичного експерта Володимира Каймана (на фото внизу) про нібито відсутність фахової медичної освіти в Уляни Супрун. Проте в неї є диплом Doctor of Medicine (США) та свідоцтво про його визнання від Міністерства освіти і науки.

Отож, на пості ZIK буде ярлик про фейк.

Facebook позначив пост телеканалу ZIK про колишню очільницю МОЗ Уляну Супрун ярликом про неправдиву інформацію.

На пості ZIK тепер буде ярлик про фейк. Фото ms.detector.media.
На пості ZIK тепер буде ярлик про фейк. Фото ms.detector.media.
 
 

 Інформацію, розміщену в соцмережі, перевіряють незалежні фактчекери. У Facebook та Instagram стали видаляти фейки про COVID-19 ще в січні цього року. Втім, експерти моніторять дописи на предмет існування там фейків не тільки про коронавірус.

У коментарі MediaSapiens співзасновниця Stopfake Ольга Юркова підтверджує, що експерти організації перевіряють матеріали у Facebook, а в разі виявлення дезінформації - пояснюють, які дані є правдивими.

«Наші експерти перевіряють матеріали, що поширюються у Facebook, і якщо це виявився фейк, то позначають їх як фальшиві, прикріпивши лінк на спростування», – уточнила вона.

  Нагадаємо, тимчасова слідча комісія Верховної Ради завершила перевірку з приводу дотримання вимог законодавства під час зміни власників «112 каналу», ZIK та NewsOne, які сьогодні належать правій руці Медведчука, депутату Тарасу Козаку.

Telegram Channel