Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Призначити міністром культури директора Музею Гончара, який штурмувало ДБР: Мирослав Гай зареєстрував петицію до президента

Щонайменше логічна ініціатива...

Фото Bohdan Poshyvailo.

Призначити міністром культури директора Музею Гончара, який штурмувало ДБР: Мирослав Гай зареєстрував петицію до президента

Петро ончар зарекомендуав себе як фаховий менеджер культурної справи, патріот і просто порядна, високоморальна людина

На сайті президента України зареєстрована петиція щодо призначення на посаду міністра культури директора Музею Івана Гончара, який 26 травня зазнав незаконного силового захоплення спецпризначеннями ДБР. Автор петиції - волонтер та громадський діяч Мирослав Гай.

«26 травня генеральний директор Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» Петро Гончар під час штурму музею спецназом ДБР продемонстрував якості сильного, сміливого та принципового керівника, готового відстоювати як законність, так і інтереси української культури. Реакція культурної спільноти на цю подію, висловлена Гончару підтримка засвідчили його високий авторитет серед діячів культури», - пояснює автор петиції.

26 травня генеральний директор Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» Петро Гончар під час штурму музею спецназом ДБР продемонстрував якості сильного, сміливого та принципового керівника, готового відстоювати як законність, так і інтереси української культури.

«Президент Зеленський на конференції заявив, що у нього брак кадрів і він навіть немає кандидатури на міністра Культури. В чому питання? Призначте міністром культури Петра Гончара, директора музею, який штурмувало ДБР», - пояснює Мирослав Гай на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Під час Вашої прес-конференція 20 травня Ви поскаржилися на кадровий голод в країні, окремо зазначивши проблему із пошуком низки міністрів. Зокрема, Ви сказали буквально наступне: «Я не можу знайти зараз гарного міністра культури. Ми разом із прем’єром шукаємо, ми звертались до нашої культурної спільноти, звертались до багатьох людей, казали: дайте. Саме життя дало Вам підказку. Беріть», - пише Мирослав Гай.

«Петро Гончар, заслужений діяч мистецтв України, за багато років зарекомендуав себе як фаховий менеджер культурної справи, патріот і просто порядна, високоморальна людина.

Вимагаємо призначення Петра Гончара міністром культури.

Закликаємо Вас як фактичного лідера парламентської монобільшості сприяти реалізації цієї громадської ініціативи», - йдеться у тексті петиції.

Telegram Channel