Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Декларація: Порошенко витратив на благодійність і соціальні проекти 300 мільйонів гривень

Як фізична особа Порошенко є одним із найбільших платників податків в Україні.

Фото ЄС.

Декларація: Порошенко витратив на благодійність і соціальні проекти 300 мільйонів гривень

За 2019 рік Порошенко задекларував 773 мільйони гривень доходів, сплатив майже 188 мільйонів податків і більше 200 мільйонів - направив на благодійність та соціальні проекти

За 2019 рік Петро Порошенко задекларував 772 мільйона 960 тисяч гривень доходів. Левову частку склали оподатковані дивіденди у сумі понад 606 мільйонів гривень. Вони не виплачувалися з 2014 року. Накопичена за тривалий час сума була перерахована лише наприкінці 2018 - початку 2019 років з метою подальшого прозорого фінансування Порошенком власної передвиборчої кампанії.

Переважна частка витрат Порошенка минулого року - 584 мільйони 414 тисяч гривень - його внесок у передвиборчий фонд. Петро Порошенко - єдиний кандидат в Президенти, який в 2019 році сам профінансував свою кампанію власними, прозорого походження коштами, з яких попередньо були сплачені усі податки. Так само, як і на президентських виборах 2014 року.

Петро Порошенко - єдиний кандидат в Президенти, який в 2019 році сам профінансував свою кампанію власними, прозорого походження коштами, з яких попередньо були сплачені усі податки. Так само, як і на президентських виборах 2014 року.

Загалом у 2019 році Петро Порошенко самостійно чи через податкових агентів сплатив 187 мільйонів гривень податків та військового збору. Податки - друга за розміром стаття витрат Порошенка за минулий рік. Як фізична особа він є одним із найбільших платників податків в Україні.

Загальні витрати компаній родини Порошенків на благодійність та соціальні проекти минулого року склали близько двохсот мільйонів гривень. Форма декларації не передбачає декларування видатків, здійснених з рахунків юридичних осіб, у яких власником є декларант або члени його родини. Саме тому Порошенко не зміг відобразити цю суму в електронній декларації. Як і понад сто мільйонів гривень, які вже 2020 року витрачено на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Щодо рухомого та нерухомого майна, істотних змін в декларації порівняно з декларацією за 2018 рік не сталося. Окрім арешту колекції картин, який відбувся під час штурму спецназом ДБР Національного центру народної культури «Музей Гончара» і обшуку, які були визнані судом незаконними.

Петро Порошенко прозоро декларує власні майно та доходи із середини 90-х років і є сумлінним платником податків. На відміну від більшості політиків, він ніколи не прибіднявся, не приховував власних статків.

Прес-служба Петра Порошенка.

Telegram Channel