Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рожищі пустир перетворили на мототрасу

Тренування на мототрасі проходитимуть за гарної погоди в суботу та неділю з 12 до 16 год.

Фото rozhrada.gov.ua.

У Рожищі пустир перетворили на мототрасу

Ентузіасти мотокросу облаштували на закинутій території біля Рожищенської автошколи трасу для перегонів

Старожили добре пам’ятають, що колись Рожище славилося не тільки футболом, але й мотоспортом. Любителі цього виду спорту займали призові місця на обласних та республіканських змаганнях. Тренування проходили на території Рожищенської спортшколи. Тому й нині мотолюбителі, серед яких ексспортсмен Юрій Зайчук, вирішили відновити трасу та відродити цей вид спорту, інформує Рожищенська міська рада.

Хороша справа об’єднала навколо себе власників двоколісних з Рожища, селища Дубище та села Єлизаветин. Підтримали й ті, хто немає мотоциклів, але вважає ідею цікавою. Спочатку власними руками зібрали і вивезли сміття. Потім облаштували трампліни, хвилі, повороти.


На трасі можна поганяти і на велосипеді.
 

На зоні відпочинку для мото- та велолюбителів, саме так називають мототрасу ентузіасти, вже кілька разів проходили тренування. Біля «великої» траси є місце для тренування тих, хто вперше сів за кермо двоколісного. Саме там навчає свого 6-річного сина Юрія азам їзди на мотоциклі Олександр Зайчук (син мотогонщика Юрія Зайчука). Привів тренувати свого 10-річного сина Іллю й ексспортсмен, який теж колись займався мотоциклетними перегонами, Олександр Носко.

«Падають, плачуть, встають та знову їдуть», – з відчутною гордістю розповідають про дітей любителі мотоспорту. Хоча, дивлячись на зовсім юних мотоциклістів, розумієш, вони вже дадуть фори дорослим дядькам.

Наразі на мототрасі тренуються ті, хто має мотоцикли. Але є можливість спробувати проїхатися «з вітерцем» на саморобному баггі, власник якого із задоволенням розкаже та покаже, як це робиться.

«Нещодавно відвідав заняття спортсменів і мене переповнила гордість, що є такі люди, які хочуть, можуть та прагнуть відродити славу Рожища, як міста, де розвивався та, вірю, розвиватиметься мотокрос. Приємно, що спортсмени підійшли до організації занять виважено та дисциплінарно: розробили внутрішні правила, графік тренувань, аби не приносити дискомфорту мешканцям навколишніх будинків. Все культурно та без алкоголю», – зауважив рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.

«Радий, що побачив на «малій» трасі багато дітей. Це вже показник того, що це потрібний та популярний вид спорту. Сам, коли сів за кермо двоколісного, згадав молодість та отримав масу задоволення (сміється, - авт.). Я розумію, що мотоспорт – це не дешево. Тому, як міський голова, намагатимуся допомогти, сподіваюся й на підтримку депутатів міської ради», – додав В’ячеслав Поліщук.


На баггі та мотоциклі випробував трасу й рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.
 

Тренування на мототрасі поблизу Рожищенської автошколи проходитимуть за гарної погоди в суботу та неділю з 12 до 16 год. Спортсмени запрошують усіх, хто любить мотоспорт. А також закликають не ганяти мотоциклістів вулицями міста та не завдавати дискомфорту для мешканців Рожища.

Telegram Channel