Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У «Ягодині» затримали подружжя-наркокур`єрів з Рівненщини

Зловмисники приховували пігулки в технологічних порожнинах авто.

Фото прес-центру СБУ.

У «Ягодині» затримали подружжя-наркокур`єрів з Рівненщини

Вилучено партію псевдоефедрину на суму понад 3 мільйони гривень

Співробітники Служби безпеки на митному посту «Ягодин» Волинської митниці затримали наркокур`єрів з Рівненщини під час спроби незаконно переправити на територію України партію прекурсорів. Вилучено партію псевдоефедрину на суму понад 3 мільйони гривень.

За версією слідства, наркотрафік організувала подружня пара, яка займається ввезенням і продажем в Україні вживаних автомобілів з країн Євросоюзу. На замовлення місцевого криміналітету подружжя переправляло також гуртові партії псевдо ефедриновмісних пігулок «Cirrus», які використовують для синтезу метамфетаміну. «Товар» зловмисники отримували в іноземних постачальників і, приховуючи в технологічних порожнинах авто, перевозили через державний кордон.

Наркотрафік організувала подружня пара, яка займається ввезенням і продажем в Україні вживаних автомобілів з країн Євросоюзу. На замовлення місцевого криміналітету подружжя переправляло також гуртові партії псевдо ефедриновмісних пігулок «Cirrus».

Затримали подружжя відповідно до статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України на митному посту «Ягодин» під час чергової спроби ввезення прекурсорів. У паливному баку імпортованого ними автомобіля правоохоронці виявили понад 170 тисяч наркомістких пігулок загальною вагою 21 кілограм.

У межах кримінального провадження, відкритого за статтею 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінально-процесульного кодексу України, слідчі УСБУ в Рівненській області повідомили затриманим про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel