Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сьогодні волиняни прощаються з відомим лікарем Василем Яшаном

Редакція «Волині» неодноразово отримувала листи вдячності Василю Петровичу від пацієнтів, які прийшли до лікаря на милицях, а пішли додому вже без них.

Волинь-нова

Сьогодні волиняни прощаються з відомим лікарем Василем Яшаном

Він працював у Волинській обласній клінічній лікарні з 1966 року, а починав професійну кар'єру в Цумані. Уже будучи авторитетним спеціалістом, Василь Петрович в одному з інтерв'ю для газети «Волинь» згадував, чому став саме невропатологом

«Багато людей зверталося з патологіями хребта, тому я вивчав вертебрологію, почав застосовувати елементи мануальної терапії, коли ще ніхто цим не займався. А працюючи в Луцьку, дуже зацікавився проблемою розсіяного склерозу, почав писати на основі досвіду лікування таких пацієнтів кандидатську дисертацію», — розповідав три роки тому Василь Петрович. Хворі, яким він безвідмовно допомагав, казали: «На Полтавщині —Касян, а на Волині — Яшан». Адже іноді результати лікування були вражаючими: люди залишали в його кабінеті палички й милиці, бо позбувалися проблем з опорно-руховим апаратом.

Похорон лікаря відбудеться сьогодні, у п’ятницю, 5 червня, у селі Забороль Луцького району. Вічний спочинок він знайде на кладовищі поряд із дружиною.Відспівування відбудеться у місцевому храмі.

З 1988 року й по теперішній час Василь Петрович незмінно очолював відділення професійної  патології. «Заразив» своїм захопленням і дружину. Ганна Степанівна перейшла працювати у фізіотерапевтичне відділення, де проходили реабілітацію і пацієнти з неврології. Допомагала ставити на ноги хворих після інсультів, інших важких недуг. 56 літ прожили Яшани в парі, три роки тому Василь Петрович овдовів.

Розповідають, що перед трагедією, яка сталася біля будинку відомого лікаря у селі Забороль Луцького району, Василеві Яшану наснилася кохана дружина. Того дня він вийшов із свого двору, неподалік якого був припаркований автомобіль приїжджого, зупинився біля нього. А в той момент уже нісся в їхній бік смертоносний КАМАЗ. Життя чуйної і доброї людини, відомого лікаря, справжнього інтелігента обірвалося.

Печальна новина схвилювала волинян. Тисячі пацієнтів бережуть у серцях добру пам'ять про Василя Яшана. Похорон лікаря відбудеться сьогодні, у п’ятницю, 5 червня, у селі Забороль Луцького району. Вічний спочинок він знайде на кладовищі поряд із дружиною.Відспівування відбудеться у місцевому храмі.

Галина СВІТЛІКОВСЬКА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel