У Мінохорони здоров'я не дозволили волинянам відкрити ресторани та кафе - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.17 € 33.35
У Мінохорони здоров'я не дозволили волинянам відкрити ресторани та кафе

Приймати клієнтів усередині закладів громадського харчування в нашій області заборонено.

Фото Pixabay.

У Мінохорони здоров'я не дозволили волинянам відкрити ресторани та кафе

Сім областей України, з яких чотири – західних, та Київ потрапили в перелік регіонів, в яких поки неможлива повноцінна робота закладів громадського харчування

Йдеться про прийом клієнтів у закритих приміщеннях, повідомив на брифінгу у п’ятницю, 5 червня, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Zaxid.net

За словами посадовця, через показники захворюваності коронавірусом, а також через невелику кількість проведених лабораторних тестувань на 100 тис. населення, відкрити кафе і ресторани не дозволили Києву, Волинській, Житомирській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій та Луганській областям.

Регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не повинні дозволяти роботу закладів громадського харчування.

Ляшко зазначив, що у цих областях регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не повинні дозволяти роботу закладів громадського харчування.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів дозволив з 5 червня кафе і ресторанам приймати клієнтів усередині закладів за умови дотримання санітарних норм. Однак це можливо лише в тих регіонах, які відповідають критеріям послаблення карантину.

При цьому у приміщеннях ресторанів діятиме низка обмежень. Так, заборонено:

  • заходити в заклад без супроводу його працівника;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб;
  • приготування їжі на відкритих кухнях (крім тих, які відгороджені від відвідувачів перегородкою);
  • функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного розливу напоїв клієнтами;
  • самообслуговування в установах швидкого харчування. Підноси, страви, напої і столові столове приладдя повинен видавати персонал на прохання відвідувача;
  • посадка більше чотирьох людей за столик без урахування дітей.