Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Православна Церква Греції заявила, що йога несумісна з християнством

У Грецькій православній церкві впевнені, що йога – це не просто «вправа».

Фото РІСУ.

Православна Церква Греції заявила, що йога несумісна з християнством

Під час засідання Постійного Священного Синоду Церкви Греції було прийнято рішення закликати християн уникати йоги, оскільки вона несумісна з православною вірою

У рішенні Священного Синоду, зокрема, говориться: «У зв’язку з тим, що різні установи та засоби масової інформації рекомендують «техніку йоги» в якості методу зняття стресу під час кризи COVID-19, а також беручи до уваги прес-реліз Священного Синоду Грецької Церкви від 16 червня 2015 року про «техніки йоги» і в контексті поваги свободи віросповідання, яка в нашій країні конституційно гарантована і шанована, наша пастирська відповідальність полягає, зокрема, в тому, щоб не допустити культивування порівняльного релігійного клімату. У зв’язку з чим було прийнято одноголосне рішення нагадати християнському світу, що «йога» є фундаментальною частиною релігії індуїзму, має безліч шкіл, дисциплін, застосувань і напрямків і не є «свого роду вправою».

«Йога» є фундаментальною частиною релігії індуїзму, має безліч шкіл, дисциплін, застосувань і напрямків і не є «свого роду вправою».

Тому Священний Синод Грецької Церкви в черговий раз наголосив, що «йога» повністю несумісна з нашою православною вірою і не має місця в житті християн, резюмували у повідомленні.

Серед усіх релігійних конфесій у Греції домінує Грецьке православ’я і відповідна Церква, а православ’я визнане панівною релігією Конституцією Греції. Остання водночас гарантує свободу віросповідання для всіх громадян.

Джерело: РІСУ.
Telegram Channel