Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Берліні після демонстрації проти расизму виникли сутички: травмовано 28 поліцейських

Що коїться!

Фото REUTERS

У Берліні після демонстрації проти расизму виникли сутички: травмовано 28 поліцейських

Поранень також зазнав один із фотокореспондентів

У Берліні затримали 93 людини після зіткнень, які відбулися після мирної демонстрації проти расизму, 28 поліцейських зазнали травм.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Deutsche Welle, це сталося в ніч на неділю, 7 червня.

В акції на Александерплац брали участь 15 тисяч осіб, за порядком стежили 800 правоохоронців. Після завершення заходу там зібралося кілька сотень осіб.

В акції на Александерплац брали участь 15 тисяч осіб, за порядком стежили 800 правоохоронців.

За даними поліції, після того, як був затриманий чоловік за пошкодження службової машини, з юрби в них і в перехожих поблизу полетіли камені та пляшки. В результаті зіткнень 28 поліцейських зазнали легких поранень, трьом з них знадобилася медична допомога у лікувальних закладах. Також був поранений фотограф.

Крім німецької столиці, демонстрації проти расизму напередодні пройшли в Кельні, Мюнхені, Гамбурзі, Франкфурті-на-Майні, Штутгарті, Дюссельдорфі та інших німецьких містах.

Приводом для них стала загибель афроамериканця Джорджа Флойда при затриманнях поліцією в США. Незалежна експертиза показала, що чоловік помер від асфіксії через стискання шиї та спини». Поліцейський тиснув своїм коліном на шию Флойда 8 хвилин 46 секунд, попри те, що чоловік голосно і неодноразово говорив, що не може дихати. Після публікації відео затримання Флойда в США почалися масові протести проти поліцейської жорстокості.

Як відомо, 25 травня у місті Міннеаполіс при затриманнях поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так і в інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.

Telegram Channel