Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
За кожен кинутий повз урну недокурок французи платитимуть 135 євро

Підтримуймо чистоту!

Фото kordon.in.ua

За кожен кинутий повз урну недокурок французи платитимуть 135 євро

Нині сума штрафу за таке порушення складає 68 євро

У Франції уряд готується ввести штраф в розмірі від 135 євро за розкидання сміття.

Про це в неділю заявив державний секретар з питань екологічного переходу Брюн Пуарсон, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RFI.

Очікується, що відповідний урядовий декрет буде представлений на розгляд кабінету міністрів вже в середині червня. Якщо його схвалять, штраф за викинуті в недозволеному місці недопалки і інше сміття складе 135 євро. Зараз його сума - 68 євро.

Якщо його схвалять, штраф за викинуті в недозволеному місці недопалки і інше сміття складе 135 євро. Зараз його сума - 68 євро.

Одним із приводів поспішити зі збільшенням розміру штрафу стало зростання санітарних відходів на тлі епідемії COVID-19. Після пом'якшення карантинних заходів на вулицях все частіше можна побачити викинуті маски і гумові рукавички. 

14 травня на своїй сторінці в Твіттері служба паризьких прибиральників опублікувала фотографію з зображенням масок і рукавичок на землі, супроводивши публікацію підписом: «Ми повинні їм роздати віники, ці люди не гідні масок».

Як передає AFP, згідно з новим декретом, штраф в деяких випадках може зрости з 135 євро до 375 або навіть 750 євро.

У міністерстві екологічного переходу Франції відзначають, що збільшення штрафу вписується у схвалену ще в 2018 році стратегію розвитку економіки замкнутого циклу і переробки відходів.

Telegram Channel