Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Рівненщині з початку року у 6 разів зросла захворюваність дітей на кашлюк

Вакцинувати дітей для профілактики цієї хвороби необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців.

Фото censor.net.ua.

На Рівненщині з початку року у 6 разів зросла захворюваність дітей на кашлюк

Запобігає недузі вакцинація. Станом на 1 червня в області залишалося 11 тисяч невакцинованих дітей від кашлюку

У Рівненській області за цього року на кашлюк захворіло 149 дітей, що у 6 разів більше, ніж за аналогічний минулорічний період. Найвищий рівень захворюваності зафіксовано у Березнівському і Зарічненському районах та обласному центрі.

За словами медиків, кашлюк – це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят.

Першими ознаками кашлюку є помірний жар, нежить, кашель, який, як правило, переходить у судомний. У немовлят це може супроводжуватися періодами тимчасового припинення дихальних рухів (апное). Симптоми, зазвичай, появляються через 7-10 діб після інфікування.

Основний засіб профілактики кашлюку – вакцинація. Відповідно до національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (4 щеплення).

Станом на 1 червня в Рівненській області залишалося 11 тисяч невакцинованих дітей від кашлюку.

Станом на 1 червня в Рівненській області залишалося 11 тисяч невакцинованих дітей від кашлюку. Тим часом Рівненщина у достатній кількості забезпечена вакциною АКДП, заявляють в обласному центрі громадського здоров'я.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel