Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Послаблення вимог до роботи агропродовольчих ринків стосується і Волині» – Держпродспоживслужба в області

Продавати «з розумом».

Фото mi100.info.

«Послаблення вимог до роботи агропродовольчих ринків стосується і Волині» – Держпродспоживслужба в області

В управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області кажуть, що дозвіл не міряти температуру відвідувачам та зняття деяких інших обмежень стосуються і волинян

Постанова «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», підписана Головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком, стосується і агропродовольчих ринків Волині. Про це повідомив «Газеті Волинь» перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Олександр Козій. 

Згідно з даними МОЗ за 7 червня, рівень інцидентності не дає змоги послабити протиепідемічні заходи у столиці, а також у Волинській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях. 

«Цей документ частково зменшує відповідальність адміністрації ринку», – зауважив представник Держпродспоживслужби, уточнивши, що керівники ринків усе одно мають ретельно відстежувати, щоб люди дотримувалися обмежувальних заходів, які залишили.

«Ми перевіряємо, як керівництво ринків створює передбачені вимогами умови», – сказав Олександр Козій.

За його словами, найчастіше порушення таке: люди заходять на ринок у масці, а потім її знімають. Крім того, не дотримуються належної відстані.

Найчастіше порушення таке: люди заходять на ринок у масці, а потім її знімають. Крім того, не дотримуються належної відстані.

Нагадаємо, у тексті опублікованої постанови щодо роботи ринків уже немає вимог щодо відстані між робочими місцями продавців не менше 3 метрів та щодо захисних екранів між продавцями і покупцями, які були присутні у попередніх нормах. Також у нових нормах обов'язковий термоскринінг при вході на ринок передбачений лише для працівників, а не для відвідувачів, як було раніше.

Telegram Channel