Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Три шацькі екологічні проєкти перемогли в конкурсі ідей, які фінансуватиме Німеччина

Шацький національний природний парк потребує уваги людини.

Фото shpark.com.ua.

Три шацькі екологічні проєкти перемогли в конкурсі ідей, які фінансуватиме Німеччина

Журі конкурсу ідей з екосистемної адаптації до змін клімату обрали фіналістів

Серед фіналістів конкурсу опинилися три проєкти, подані мешканцями Шацького району, йдеться на сторінці конкурсу у фейсбуці.

З Шацького біосферного резервату серед фіналістів опинились:

1. Кубай Володимир. Адаптація нових лісових культур на території Шацького національного природного парку

2. Шацький лісовий коледж ім. В.В. Сулька. Екологічна парковка для автомобілів.

3. Озимок Ніна Василівна: ОЗЗСО І-ІІІ ступенів «Світязький ліцей». «Куточок дикої природи»

Підтримку отримали ідеї проектів зі збереження боліт і водно-болотних угідь, заболочення (зволоження торфовищ), відновлення та збереження малих водоймищ, живоплотів, деревних рослин у відкритих просторах.

Раніше сайт «Район Шацьк» інформував, що Німеччина профінансує проєкти адаптації до зміни клімату на Волині. Аби вчасно підготуватися та адаптуватися до викликів зміни клімату, в Україні проводиться конкурсу ідей для пілотних проєктів з екосистемної адаптації до змін клімату в біосферних резерватах. Переможці отримають до 10 тисяч євро на реалізацію свого проєкту. Підтримку отримали ідеї проектів зі збереження боліт і водно-болотних угідь, заболочення (зволоження торфовищ), відновлення та збереження малих водоймищ, живоплотів, деревних рослин у відкритих просторах.

Подаватися на конкурс проєктів могли юридичні або фізичні особи (старші 18 років) з постійним місцем проживання або місцем реєстрації на території біосферного резервату «Розточчя», Шацького або Деснянського. 

Telegram Channel