Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленський зізнався, чому ображений на Порошенка

«Він розуміє, що ми різні люди, тому який союз? Ми зовсім різні».

Фото ВВС.

Зеленський зізнався, чому ображений на Порошенка

«Він витирав об мене, мою сім’ю, ці ботоферми....»

«Українська правда» розпитала президента Володимира Зеленського про його стосунки із п’ятим президентом України Петром Порошенком.

– Повертаючись до парламенту, ми кілька місяців тому бачили світлину нашого колеги у Facebook, на якій Порошенко про щось з вами говорив у Верховній Раді. Ви навіть потисли руки. Про що ви розмовляли з Петром Олексійовичем? - поцікавився журналіст УП.

– Порошенко з самого початку мого президентства хотів зі мною зустрітися. Я не бачив в цьому ніякого сенсу. Не бачив в цьому сенсу через те що все, що говорив до цього Петро Порошенко, я вважаю неправдою. 

Я реально вважаю, що він досвідчений маніпулятор і досвідчений політик. Тому я йому не вірю. 

Він витирав об мене, мою сім’ю, ці ботоферми.... Вони мене тільки ображали, і в цьому була вся їх неправда: що я там наркоман, що я там ще щось...

Я пройшов довгий шлях цієї брехні, далі я роблю висновки про те, що він робив як президент. 

Я не довіряю йому, не вірю, він не мій президент.

Я вважаю, що його головна помилка, що він вважає себе президентом України. 

– Але ж на дебатах ви говорили, що самі колись за нього голосували. 

– Так і є. Тоді це було відверто – я за нього голосував, це правда. Але він такий, який він є, тому я не хотів з ним зустрічатися. Він багато разів хотів зі мною зустрітися, казав, ми можемо знайти порозуміння, там якусь допомогу на міжнародній арені. А він розповідав про мене якісь байки міжнародним партнерам з самого початку. Кожного разу, коли я зустрічався з лідерами з-за кордону, вони мене сприймали спочатку як…

– ...насторожено?

– Дуже. Як ворога України. Отакий зміцнений психологічний портрет зробив сам пан Петро Олексійович чи його люди. Ось і все. Потім він стільки разів мені пропонував зустріч, прям стільки разів, що він вже прийшов, і тоді я йому сказав: окей, да. 

– Ви зустрічались?

– Да, ми зустрічались після цього.

– Про що ви говорили?

– Про багато чого.

– Ви висловили свої претензії?

– Ні, я був, чесно кажучи, навіть більш дипломатичним, ніж зараз, коли говорю про нього. Я вважаю, що його головна помилка, що він вважає себе президентом України. 

– Дотепер?

– Дотепер. І далі так буде вважати. І навіть пройде 10 років, він буде вважати, що він єдиний, який щось там зробив для України, а всі інші ніхто. Так воно і буде, повірте мені. 

– Що він вам сказав на зустрічі?

– Він сказав, що я хочу дійсно допомагати, допомагати країні, готовий раз, два, три, чотири, п’ять, шість, сім...

– Пропонував якийсь союз?

– Він розуміє, що ми різні люди, тому який союз? Ми зовсім різні. І він каже: «давайте забудемо все, що було, давайте щось робити для країни». 

З ним не можна домовлятися – це кажуть як його колишні друзі, так його колишні вороги, наші перші президенти.

– Ви не повірили йому?

– Ні, так а тут же все просто, думаю, що всі люди це бачать. З ним не можна домовлятися – це кажуть як його колишні друзі, так його колишні вороги, наші перші президенти. Кажуть: немає сенсу. Ну, просто немає сенсу.

– У питанні щодо Порошенка хочу поставити крапку. Запитання не як до президента, а як до громадянина. Ви хочете, щоб Порошенко «сидів»?

– Романе, в тебе питання, на які можуть тобі відповісти тільки правоохоронні органи. Ну, як я маю вирішувати – я що йому суд? Ну, давай серйозно. Людина має «сидіти», якщо є за що «сидіти». Ось і все. А за що «сидіти», встановлюють правоохоронні органи, потім вирок виносить суд. 

Джерело: УП.
Telegram Channel