Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Таємний план Зеленського «12 подарунків для Путіна» вже втілюється

«Порошенка вже садимо, Володимире Володимировичу!».

Фото ВВС.

Таємний план Зеленського «12 подарунків для Путіна» вже втілюється

Між Зеленським та Путіним існує таємний план з так званого «врегулювання ситуації на Донбасі». Про це з посиланням на відомого блогера Карла Волоха та власні джерела у владній команді пише видання «Обозреватель». Серед головних вимог Путіна – нейтралізація представників прозахідного крила та кримінальні переслідування колишньої постмайданної влади. У першу чергу йдеться про п’ятого президента Петра Порошенка, а також лідерів Євромайдану

«Москва відверто невдоволена, що в Києві на Банковій не здатні притиснути до стінки колишнього президента Порошенка. Росія вимагає арешту «Кривавого пастора» Турчинова, – про це написав блогер Волох», - йдеться у статті «План Зеленського щодо повернення до Росії: 12 таємних пунктів» у виданні «Обозреватель».

Москва також використовує неприховану вразливість Зеленського щодо Порошенка, аби втягнути Україну в американські вибори. «З одного боку привнести хаос в американську виборчу кампанію, зіграти проти одного із кандидатів, з іншого – налаштувати США проти України як джерела проблем внутрішньої американської політики. Позбавившись двопартійної підтримки стратегічного партнера, Україна ризикує залишитися сам на сам у протистоянні з Росією. Для Банкової як мотиватора росіяни намалювали можливість створити правові підстави для кримінального переслідування п’ятого президента Петра Порошенка, - пише «Обозреватель»

Також російська сторона блокує будь-які призначення людей, пов’язаних із Майданом і антиросійським протистоянням – пише видання.

Руслан Рябошапка виступав проти скасування закону про амністію учасників Революції Гідності, – сьогодні вже не генпрокурор.

«Руслан Рябошапка виступав проти скасування закону про амністію учасників Революції Гідності, – сьогодні вже не генпрокурор. На його місце прийшла Ірина Венедіктова, яка якраз наполягає на відновленні можливостей кримінального переслідування майданівців», - зазначається у статті.

«Публічна дискредитація Майдану відбувається одночасно з кримінальним переслідуванням людей, з іменами яких безпосередньо пов'язаний Майдан. Тетяну Чорновол, яка ледь на загинула від рук бандитів під час Майдану й чий чоловік загинув на війні, захищаючи від росіян Україну, сьогодні намагаються спровадити за ґрати», - йдеться у публікації.

Автори наводять численні докази реалізації цього плану. Зокрема,  нагородження ексрегіонала Юрія Вілкула медаллю «За сприяння Збройним силам України».

Видання повідомляє, що не пов’язані між собою співрозмовники із владних Печерських пагорбів підтверджують факт існування домовленостей, як і те, що вони містять 12 пунктів.

«План існував у обмеженій формі вже торік, проте отримав друге дихання в березні 2020 під час зустрічі керівника Офісу президента України Андрія Єрмака та заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака, який займається у Кремлі «українським напрямком». Начебто саме тоді було погоджено додаткові пункти, виконання яких мало посилити «взаимное доверие» і «перспективы разрешения конфликта на востоке Украины», - зазначають автори.

У плані, зокрема, йдеться про відновлення водопостачання в окупований Крим із материкової України.

У плані, зокрема, йдеться про відновлення водопостачання в окупований Крим із материкової України, обмін заручниками, вплив України на вибори у США, відкликання судових позовів проти РФ, вирішення справи щодо моряків на Азові в російських інтересах, реалізацію Формули Штайнмаєра та створення Консультативної ради, розведення сил, підписання нового контракту на транзит російського газу, скасування закону про люстрацію, перегляд мовного закону, нейтралізацію і покарання «антипутіністів», усунення прозахідного представництва у владі, лояльність до проросійського наративу, відновлення постачання в Україну російської електроенергії та авіасполучення з Росією

«Наведені 12 пунктів дають цілком зрозуміле пояснення, чому раптом виникають заяви представників чинної влади про необхідність подати воду у Крим, переглянути закон про мову, вести прямий діалог із кримінальними злочинцями з ОРДЛО чи скасувати закон про люстрацію. Ми думаємо, що причина в недосвідченості, непрофесійності чи відвертій дурості. А це просто план. Який має всі ознаки змови», - резюмують автори публікації.

Джерело: Обозреватель.
Telegram Channel