Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чоловік продав картину зі Спасом, щоб купити бронежилет

Він – доброволець та волонтер і втретє їде на Схід України.

Фото Василя Бойка.

Чоловік продав картину зі Спасом, щоб купити бронежилет

Покупець-анонім придбаний вітраж передав на Схід України бійцям

Львів'янин Василь Бойко виставив на продаж картину, аби купити собі бронежилет. Він доброволець та волонтер, і втретє їде на Схід України. Свій бронежилет, який мав перед другою ротацією, віддав побратимам. Тож тепер виставив на продаж зроблений власними руками вітраж «Спас». Про це інформує Суспільне.

Василь Бойко - вітражист. Разом із друзями він організував проєкт «Від митців для бійців».

«Це власне картина з того ж проєкту - вітраж у стилі Тіффані. Використовуємо мідну фолію, якою обмотуємо шматочки скла, складаємо і припаюємо його, тому ми можемо надавати різну ширину ліній», - розповідає про роботу над картиною Василь Бойко.

Організувала благодійний онлайн-аукціон для продажу картини львів’янка Уляна Кузик. Вона написала про це у мережі.

«Буквально через 20 хвилин відписався добрий патріот, якого я вперше бачу, ми познайомилися у Facebook. Чоловік запропонував спершу 4 тисячі, потім в приватні повідомлення написав, що він за 5 тисяч її забирає, але просить не афішувати його ім’я, і просить картину завезти до тих хлопців на Схід, до яких їде наш Василь», - розповідає Уляна Кузик.

 

 Створенням вітражів Василь Бойко присвятив 13 років. У невеличкі майстерні він працює із дружиною Романою. 

Ось як своє рішення пояснює Василь Бойко: «Питання такого не має бути, в моїй країні іде війна і питання скоріше, чому я просиджую тут так довго».

Ось як своє рішення пояснює Василь Бойко: «Питання такого не має бути, в моїй країні іде війна і питання скоріше, чому я просиджую тут так довго. Кожен чоловік у цій країні, на мій погляд, має прийняти у цьому участь або як волонтер, або як боєць, тому що як інакше».

Василь Бойко поїде на Схід приблизно через 2 місяці. Разом із ним поїде вітражна картина «Спас».

Telegram Channel