Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Туск зробив заяву щодо неприпустимості переслідування Порошенка

Дональд Туск.

DW/

Туск зробив заяву щодо неприпустимості переслідування Порошенка

Президент Європейської народної партії, екс-Голова Європейської Ради Дональд Туск під час конференц-спілкування із п’ятим Президентом Петром Порошенком з нагоди третьої річниці безвізового режиму передав сигнал нинішньому керівництву України про необхідність поваги до політичних опонентів і дотримання принципів демократії та законності

«Ви маєте демонструвати повагу - і це сигнал нинішнім політичним керівникам - у першу чергу  до демократичних стандартів та законності, солідарності щодо ваших опонентів, якщо ви хочете побудувати сучасну, демократичну державу. Я переконаний, що щонайменше для декого є цілком зрозумілим, що я маю на увазі», - наголосив Дональд Туск.

Ваш президентський термін на чолі вашої країни був найкращим прикладом у нашій спільній історії.

Він також відзначив величезну роль п’ятого Президента Порошенка у європейському реформуванні України. «Ваш президентський термін на чолі вашої країни був найкращим прикладом у нашій спільній історії. Прикладом політичного лідерства найвищої якості. І це і моя роль сьогодні - переконати моїх партнерів в Європі продовжувати те, що ми спільно розпочали, і що ми досягли у відносинах між Україною і Європейським Союзом. Я можу повторити, що ви можете розраховувати на мене. Я зроблю все можливе, щоб переконати своїх партнерів у Брюсселі та серед європейських столиць продовжувати наш шлях, проєвропейський шлях у Києві», - зазначив Туск.

Як відомо, низка світових політиків вже відреагували на політичні переслідування Петра Порошенка. Зокрема, про неприпустимість таких репресій заявив колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більд. «Чи збирається президент Зеленський піти шляхом Януковича та кинути за грати свого політичного опонента Петра Порошенка? Якщо це станеться, потрібно буде вжити заходи. Ця справа буде в центрі уваги у відносинах між ЄС  та Україною», - написав Карл Більдт у твіттері.

Чи збирається президент Зеленський піти шляхом Януковича та кинути за грати свого політичного опонента Петра Порошенка?

Колишній спецпредставник Держдепу з питань України порадив Володимиру Зеленському сконцентруватись на побудові національної єдності на тлі російської агресії, а не влаштовувати політичні переслідування. «Вибір, кого переслідувати, - це політичне рішення, оскільки обвинуватити можна кожного. Кращим було б рішення - будувати національну єдність перед обличчям російської агресії на Донбасі та в Криму, як і казав Зеленський у своєму виступі 24 серпня», - пише Курт Волкер. 

Впливовий канадський дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні у 2014-2019 роках Роман Ващук написав у твіттері «Плани кинути Порошенка за грати були вже посеред 2019 року, тон яким задавали емісари Портнова/Коломойського у прагненні помсти за економічні та репутаційні втрати і політичних зисків на фоні негативного публічного сприйняття Порошенка, яке допомогли створити їхні медіа. Я казав про це раніше, і продовжую вірити в те, що очищення від корупції в оточенні попередників - це добре і необхідно. Але відкрита вендетта проти важливого, відомого партнера для західних досягнень останніх п’яти років буде стратегічною помилкою і матиме дуже погані наслідки», - наголошує Роман Ващук.

Telegram Channel