Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Суддя, який судив майданівців і брехав в декларації, обиратиме запобіжний захід активісту Стерненку

Третій напад на Стерненка відбувся у травні 2018 року.

Фото Масі НАЙЄМА/Facebook.

Суддя, який судив майданівців і брехав в декларації, обиратиме запобіжний захід активісту Стерненку

В Українській Гельсінській спілці з прав людини заявили про те, що кримінальне переслідування одесита є політично вмотивованим

Суддя Володимир Бугіль, який 12 червня буде обирати запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, ухвалював рішення про арешт майданівців, передає dt.ua.

Суддя Бугіль, який завтра буде обирати запобіжний захід Сергію Стерненку, – суддя Майдану: ухвалював рішення про взяття під варту і обшуки в учасників Революції Гідності; підлягає люстрації.

Про це повідомив активіст, директор Фонду DEJURE, головний експерт по судовій реформі РПР, д.ю.н Михайло Жернаков.

«Суддя Бугіль, який завтра буде обирати запобіжний захід Сергію Стерненку, – суддя Майдану: ухвалював рішення про взяття під варту і обшуки в учасників Революції Гідності; підлягає люстрації», – написав активіст.

Також активіст зазначив, що суддя брехав у своїй декларації доброчесності і давав неправдиві свідчення про напад на нього.

«Виправдав фігуранта справи про хабарі у $ 500 тис. Гречківського, при наявності конфлікту інтересів», — зазначив активіст.

Нагадаємо, 11 червня СБУ повідомила Сергію Стерненку про підозру в навмисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. В спецслужбі вважають, що дії Стерненка після втечі нападників нібито ставлять під сумнів версію про самозахист.

Водночас, за словами адвоката активіста Масі Найєма, низка експертиз встановили, що ніж, який був у Стерненка, не є холодною зброєю. Захисник зазначив, що підозра суперечить матеріальному праву.

Telegram Channel