Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинян закликали не піднімати над головою болотяних черепах (Фото)

Нічого собі!

Фото tursar.ru

Волинян закликали не піднімати над головою болотяних черепах (Фото)

А також не випускати в дику природу черепах червоновухих

Київський зоопарк поділився цікавезною розповіддю про болотяну черепаху – єдиний вид черепах в Україні. Ця прісноводна тварина, що живе в неглибоких водоймах. Але на початку літа цих мандрівниць часто можна зустріти дуже далеко від води. Чому так відбувається? Справа в тому, що в цей період самки мігрують у пошуках місця для відкладання яєць. В цей час вони дуже вразливі: тварини гинуть під колесами машин чи потрапляють в руки невмілих «рятувальників» або ще гірше - браконьєрів, які ними торгують.

Якщо ви раптом зустрінете болотяну черепаху у природному середовищі, не чіпайте її, щоб не налякати. Пані поспішає у важливій справі, і вона знає, що робить. Виключенням може бути лише випадок, коли вона повзе в бік дороги або має травми. Якщо ви вирішили перенести черепашку - не піднімайте її високо і не перевертайте, навіть заради фото. Вона запасає багато води і, злякавшись, може випустити її з метою самозахисту. Тоді кладка яєць буде ускладнена і може навіть спричинити загибель тварини. Окрім того - болотяні черпахи добряче кусаються!!!

Ніколи не випускайте червоновухих черепах у водойми – це погано і для природи, і для самих черепашок, більшість із них гине в холодні зими.

Дикі тварини - не іграшка, не варто чіпати їх без потреби! Кількість болотяних черепах і так скорочується через забудову місць існування, забруднення водойм, невиправдану практику спалювання сухої трави та очерету, через яку гинуть черепашата і кладки. Не приносьте додому і не купуйте черепах. Утримання цих тварин в домашніх умовах - дуже складна справа. Також не можна випускати болотяних черепах у водойми з бетонованим берегом та стрімкою течією.

Часом можна зустріти й червоновуху черепаху. Це результат недбальства власників, адже червоновухі черепахи – це інвазійний вид, що витісняє болотяних черепах з місць існування. Ніколи не випускайте червоновухих черепах у водойми – це погано і для природи, і для самих черепашок, більшість із них гине в холодні зими.

Бережімо унікальний тваринний світ України!

Telegram Channel