Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Депутат від «Слуги народу»: «Під час третього нападу вбивцю вбито — ось суть справи Стерненка»

Дмитро Гурін вважає, що одеського активіста має судити суд присяжних.

Фото Pixabay.

Депутат від «Слуги народу»: «Під час третього нападу вбивцю вбито — ось суть справи Стерненка»

Парламентарій Дмитро Гурін вважає, що активіста Сергія Стерненка має судити суд присяжних

«Як член ТСК, я не бачу в цьому процесі реальної неупередженості і не розумію чому швидкість цього розслідування так разюче відрізняється від темпів розслідування інших нападів на Стерненка та активістів по всій Україні, справи яких досліджує ТСК», – написав Гурін у фейсбуці.

Впровадження суду присяжних є частиною передвиборчої програми партії «Слуга Народу» і нашою відповідальністю.

Він розповів, що учора як член Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України по розслідуванню нападів на активістів свідчив в суді під присягою по справі Сергія Стерненка.

Коментуючи ситуацію, він зазначив: «Під час третього нападу вбивцю вбито — ось суть справи Стерненка. Чи є винним за цей самозахист громадянин, на якого системно нападають — і держава не пропонує захисту? Я не знаю. Але знаю, що кожен громадянин України має право на справедливість».

Депутат стверджує, що Сергій Стерненко має право, щоб його судили українці в суді присяжних — який вже 25 років гарантовано громадянам Конституцією.

«Впровадження суду присяжних є частиною передвиборчої програми партії «Слуга Народу» і нашою відповідальністю», – підсумував Дмитро Гурін. 

Telegram Channel