Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українські вчені та громадські діячі закликали Зеленського зупинити політичні репресії

Виконати обіцянки перед народом на «юридичному треші» нікому ще не вдавалося.

Фото Mykhaylo Markiv / The Presidential Administration of Ukraine

Українські вчені та громадські діячі закликали Зеленського зупинити політичні репресії

Підписанти заступилися за Порошенка

Вчені, громадські діячі та політв'язні радянського режиму звернулися до президента Володимира Зеленського з вимогою припинити політичні репресії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, пише LB.ua.

Вони закликали направити зусилля на консолідацію суспільства у протидії російській агресії.

«З великим сумом мусимо констатувати, що в Україні повернулися репресії проти політичних опонентів. Обурливо, що основним об'єктом цих репресій став Петро Порошенко - людина, зусиллями якої Україна змогла вистояти у протистоянні з Росією у найважчі роки. Хочемо нагадати, що спочатку усі ці справи були ініційовані членами колишньої команди (експрезидента Віктора - ред.) Януковича. Вони співзвучні меседжу ворожої російської пропаганди. І саме ці ініціативи з радістю підтримала і вкрай незграбно намагається реалізувати команда нинішнього президента України», - йдеться у зверненні.

Обурливо, що основним об'єктом цих репресій став Петро Порошенко - людина, зусиллями якої Україна змогла вистояти у протистоянні з Росією у найважчі роки. Хочемо нагадати, що спочатку усі ці справи були ініційовані членами колишньої команди (експрезидента Віктора - ред.) Януковича.  

Підписанти також звертають увагу на те, що усі ці незаконні дії послаблюють позицію України на міжнародній арені, оскільки Порошенко втілював для світу рішучий опір російської агресії.

Автори листа наголошують, що побудувати державу справедливості, виконати обіцянки перед народом на «юридичному треші» нікому ще не вдавалося. «Як і не вдасться сховатися за ним від питань суспільства щодо неефективної політики всередині країни і ослабленням України на міжнародній арені. Не варто наслідувати приклад Януковича. Він призводить до руйнівних наслідків, і в першу чергу для влади», - наголошується в зверненні.

Крім Йосипа Зізельса, який оприлюднив звернення, лист підписали понад 25 осіб, в тому числі письменник, посол України Юрій Щербак, філософ Євген Бистрицький, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», міністр освіти і науки (2014-2016) Сергій Квіт, головний редактор журналу «Ї» Тарас Возняк, академік НАНУ, герой України, учасник групи «Першого грудня» Ігор Юхновський, головуючий групи «Першого грудня» Ярослав Яцків, професор, член-кореспондент НАН України Сергій Рябченко.

Документ відкритий для підписання для всіх, хто погоджується з ним.

Telegram Channel