Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Погода на вівторок, 16 червня: прогнозують північно-східний вітер, який саме цього дня... приносить із собою безперервні дощі

Отакої!

Фото borova.org

Погода на вівторок, 16 червня: прогнозують північно-східний вітер, який саме цього дня... приносить із собою безперервні дощі

Вшановується пам'ять мученика Лук'яна

Якою буде погода на Волині завтра:

16 червня у Луцьку буде хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 13-15º, вдень 24-26º.

Хмарно з проясненнями буде і на теренах Волинської області. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози, місцями град. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 11-16º, вдень 22-27º.

Найтепліше 16 червня було у 2003-му році – плюс 27,0 градуса, найхолодніше – у 1961-му році – мінус 0,8 градуса.

Народний прогноз погоди:

16 червня вшановується пам'ять мученика Лук'яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони - буде день ясний; прохолодний вітер - може бути дощ з градом; з півдня чи заходу - до негоди; з південного заходу - негода надовго.

Прогноз погоди на післязавтра:

17 червня синоптики також прогнозують хмарну з проясненнями погоду. Короткочасний дощ, вдень місцями значний, гроза, подекуди град. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-17º, вдень 22-27º.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel