Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На саміті Східного партнерства Зеленського запитають про переслідування Порошенка

Зеленського все частіше порівнюють з Януковичем.

Фото 5 канал.

На саміті Східного партнерства Зеленського запитають про переслідування Порошенка

18 червня під час онлайн-саміту Східного партнерства у лідерів європейських держав можуть виникнути запитання до президента Зеленського через переслідування Петра Порошенка. Про це в ефірі «5 каналу» заявив член Європейського парламенту Андрюс Кубілюс

«18 числа, коли буде відбуватися офіційний відео-саміт Східного партнерства, виступатиме Зеленський. Напевно, йому можуть поставити певні запитання, і я не здивуюся, якщо вони будуть стосовно ситуації, коли владна більшість під такими важко зрозумілими приводами погрожує колишньому президенту і лідеру опозиції тюремним ув'язненням», – сказав Кубілюс.

Він також зауважив, що для Європейського Союзу є надзвичайно важливим, щоб Україна показувала найкращі приклади демократії, а не повторювала історію Віктора Януковича.

Він також зауважив, що для Європейського Союзу є надзвичайно важливим, щоб Україна показувала найкращі приклади демократії, а не повторювала історію Віктора Януковича.

«Перед цим зібранням як завжди традиційно буде відбуватися нарада лідерів Європейської народної партії, в тому числі в цю співдружність входить і партія Порошенка. І ми будемо обговорювати майбутнє Східного партнерства. Ми запропонували дуже амбіційні цілі. Це було погоджено на рівні парламентарів. І звісно для нас дуже важливо, щоб така держава як Україна була справжнім лідером у цьому процесі. І в цьому плані дуже важливо, щоб Україна показувала найкращі приклади демократії», - наголосив євродепутат.

Кубілюс нагадав, що такий приклад справжньої демократії показала Україна після минулорічних виборів, коли у демократичний спосіб владу отримала більшість Зеленського. «З іншого боку, Україна може показати і гарний приклад, як нова правляча більшість себе поводить по відношенню до опозиції», - наголосив Кубілюс. 

Він додав: «Я не є юристом. І звичайно, кожна країна сама вирішує свої справи. Але, на жаль, в пострадянських країнах дуже часто влада намагається уживати такі заходи проти опозиції, які в західному світі просто ніхто не розуміє. Особливо, коли питання стосується якихось кадрових призначень. Ми, звісно, слідкуємо за ситуацією дуже уважно. І слідкуємо тому, що ціла низка прикладів, і поганих прикладів ми бачили за останнє десятиліття у різних країнах Східного партнерства», - зазначив євродепутат.

Telegram Channel