Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Вараші може зупинитися лікарня

Рішенням міської ради фінансування лікарні було видано на квітень і травень. На червень грошей немає взагалі.

Фото прес-служби Вараської міськради.

У Вараші може зупинитися лікарня

Її передали в комунальну власність і нині немає коштів навіть для виплати зарплат працівникам

У місті рівненських атомників Вараш спеціалізована медико-санітарна частина №3 може зупнитися на невизначений термін. А вся справа в тому, що Кабінет Міністрів прийняв рішення про передачу медзакладу з державної власності у комунальну. Наразі в установі виникла проблема – дефіцит бюджету. На даний момент немає коштів навіть для виплати зарплат працівникам. З цього приводу проведено спеціальне засідання комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я і спорту Вараської міської ради.

Говорить головний лікар медзакладу Олександр Коцюбинський: «Рішенням міської ради фінансування нам було видано на квітень і травень. На червень грошей немає взагалі. Виникла потреба в дофінансуванні. Ми звернулися до комісій з питань охорони здоров'я, бюджету, фінансів та економічного розвитку і міського голови про дофінансування. Сума, яка потрібна – 5 мільйонів 166 тисяч гривень. Це зарплатня, товари і послуги, медикаменти, продукти харчування, соцзабезпечення».

Сума, яка потрібна – 5 мільйонів 166 тисяч гривень. Це зарплатня, товари і послуги, медикаменти, продукти харчування, соцзабезпечення.

За вирішенням питання керівництво медустанови звернулося до Кабміну, голів Рівненської облдержадміністрації та облради.

Ситуацію щодо спеціалізованої медико-санітарної частини №3 у Вараші прокоментував начальник управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації Олег Вівсяник: «На державному рівні процес передачі з державної власності у комунальну завершився. Для того, щоб спеціалізована медико-санітарна частина №3, як комунальний заклад, могла контрактувати з Національної служби здоров’я, їй потрібно змінити статус з комунального закладу на комунальне підприємство, підключитися до електронної системи охорони здоров'я, отримати ліцензію на медичну практику і тоді розпочати процес контрактування із НСЗУ. На період цих процесів фінансування здійснюється за рахунок місцевого бюджету. Субвенція за постановою Кабміну №250 розприділена для забезпечення закладів які не контрактовані з НСЗУ, для лікування хворих цукровим діабетом і для допомоги закладам охорони здоров'я».

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel