Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нардеп Ігор Гузь пояснив за яких умов у Грибовиці збудують комбікормовий завод

Під час зустрічи виборців з народним депутатом обговорили найактуальніші проблеми.

Фото: фейсбук-сторінка Ігоря ГУЗЯ.

Нардеп Ігор Гузь пояснив за яких умов у Грибовиці збудують комбікормовий завод

Можливе будівництво комбікормового заводу на території Грибовицької сільради — питання, яке сьогодні неабияк турбує місцевих жителів. І саме воно викликало жваву дискусію під час зустрічі з народним депутатом Ігорем Гузем, що відбулася 12 червня у селі Грибовиця

Парламентар виступив категорично проти таких «інвестицій» корпорації «Пана Курчака» зі шкідливим виробництвом поблизу домівок місцевих жителів. Люди впевнені, що реакція депутата сприяла тимчасовому стримуванню будівництва комбікормового заводу. Тобто, це означає, що до виборів «Пан Курчак» не розгортатиме жодних потужностей, - йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Народний обранець зауважив, остаточно питання вирішиться після переобрання міського голови Нововолинська. Якщо ним стане знову Віктор Сапожніков, очевидно, що він уже не вперше проміняє інтереси людей на фінансову підтримку своєї виборчої кампанії одним із співвласників курників — колишнім нардепом Сергієм Мартиняком. Тому, треба думати, за кого голосувати восени.

Парламентар розповів, що зустрічався з керівником Укравтодору з цього приводу. І попередньо вони домовилися, що початок робіт на цій ділянці траси можливий уже цього року.

Зі слів нардепа, у випадку перемоги Сапожнікова, постане також питання закриття місцевої школи і садочка, адже «не секрет, що села Грибовицької та Грядівської сільрад йому не потрібні».

Людей також цікавило анонсоване нардепом будівництво дороги з Нововолинська до Іванич. Парламентар розповів, що зустрічався з керівником Укравтодору з цього приводу. І попередньо вони домовилися, що початок робіт на цій ділянці траси можливий уже цього року.

Звернулися люди до депутата щодо сприяння у встановленні зупинки в селі Грибовиця, відновлення транспортного сполучення до цього населеного пункту. Прохання людей стосувалися і ремонту в місцевому клубі, придбання меблів для садочка, допомоги на церкву.

Обговорили на зустрічі й питання приєднання Грибовицької сільради до Нововолинська. На жаль, це остаточне рішення, яке прийняли в Мінрегіоні. Змінити його в нинішніх політичних реаліях неможливо.

Нардеп пояснив, що зустрічався з колишнім уже віце-прем’єром Геннадієм Зубком стосовно вирішення цього питання, переконував у недоцільності такого рішення з огляду на низку факторів. Однак чиновник розповів, що таких сільрад-«заручників» на цілу країну всього п’ять і що це несуттєво в умовах децентралізації. А сьогодні в парламенті більшість голосів у «слуг народу» і їм це просто нецікаво, переписувати закон ніхто не буде.

Нагадаємо, нещодавно Сергій Мартиняк заявив, що «Агропромислова група «Пан Курчак» не будуватиме комбікормового заводу у Нововолинську та в навколишніх селах. Тему заводу піднімають для піару, однак боротися за владу потрібно іншими методами, а не використовувати бізнес, який, у першу чергу, дає робочі місця, за рахунок податків платять пенсії, виплачують зарплату вчителям, лікарям».

Telegram Channel