Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Сергій Мартиняк: «Агропромислова група «Пан Курчак» не будуватиме комбікормового заводу у Нововолинську та в навколишніх селах»»

Аби зняти градус напруги і розставити всі крапки над «і», міський голова Віктор Сапожніков запросив до Нововолинська співвласників ТОВ «Агропромислова група «Пан Курчак» Сергія Мартиняка та Сергія Горлача.

Фото nov-rada.gov.ua.

Сергій Мартиняк: «Агропромислова група «Пан Курчак» не будуватиме комбікормового заводу у Нововолинську та в навколишніх селах»»

Про це він заявив на прес-конференції у місті шахтарів

Нагадаємо, у соцмережах поширюютья інформацію про ймовірне будівництво комбікормового заводу неподалік Нововолинська. Заяви з цього приводу двічі висловив у відеозверненні народний депутат України Ігор Гузь, повідомляє Нововолинська міська рада.

Аби зняти градус напруги і розставити всі крапки над «і», міський голова Віктор Сапожніков запросив  до Нововолинська  співвласників товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромислова група «Пан Курчак» Сергія Мартиняка та Сергія Горлача, щоб вони дали відповідь на запитання, яке ставлять через соцмережі міському голові :«Чи будуватимуть в Нововолинську, або на території села Грибовиця комбікормовий завод?»

– Не доцільно і не логічно зводити таке підприємство у Нововолинську. Для нас ця історія не новина. Для піару її використовувати нема сенсу. Вона працює, напевно, ще з 2012 року.  Як тільки  починаються вибори, всіх лякають комбікормовим заводом. Коли є якесь бажання боротися за владу, то потрібно використовувати інші методи, а не бізнес, який, у першу чергу, дає робочі місця, за рахунок податків платять пенсії, виплачують зарплату вчителям, лікарям. Запевняю, що «Агропромислова група «Пан Курчак» не збирається будувати комбікормового заводу в Нововолинську та на території навколишніх сіл, – зазначив Сергій Мартиняк.

Власник підприємства розповів, що, починаючи з 1998 року очолюване ним виробництво – одне з перших розпочало у Нововолинську свій бізнес.

У будь-якому випадку будувати біля переробки такий завод не логічно  і з точки зору технологічних правил нашої галузі також. Та й  планів таких у нас і не було. 

– Ми придбали акції тодішнього м’ясокомбінату, який практично не працював. Розвинули його. Коли стало питання про створення сировинної бази для цього підприємства, не вагаючись, збудувати на території м’ясокомбінату перший переробний завод. Тепер це –  сучасне виробництво. Підприємство – одне з двох в Україні, яке має право реалізовувати продукцію у країнах Євросоюзу.   Маємо гордитися тим, що на упаковках готової продукції на полицях магазинів у  Євросоюзі написано: «Вироблено в м. Нововолинськ, -розповів Сергій Мартиняк.

Він наголосив, що вони сьогодні  дбають і про екологічну безпеку підприємства, вкладають чималі кошти, щоб відповідати усім вимогам, які ставить сьогодення та їхні партнери  з  інших країн. Співласник підприємства Сергій Горлач стверджує, що в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво», в якому обговорювали проблеми галузі та підприємства  зокрема, ні слова про будівництво заводу на території Нововолинська чи навколишніх сіл ним не було сказано.

– Це вирвані з контексту висловювання, додані домисли, щоб зручно було маніпулювати і не більше того. У  будь-якому випадку будувати біля переробки такий завод не логічно  і з точки зору технологічних правил нашої галузі також. Та й  планів таких у нас і не було, – зауважив Сергій Горлач.

Він зазначив, що два сучасні заводи, які вони сьогодні  мають, забезпечують необхідну кількість кормів. Таким чином, поширена інформація про будівництво комбікормового заводу у Нововолинську не відповідає дійсності.

Telegram Channel