Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дитячо-юнацька спортивна школа №3 Луцька перероджується в сучасний спортивний комплекс  (Фото)

Ремонт закінчиться до кінця року.

Фото: Луцька міська рада.

Дитячо-юнацька спортивна школа №3 Луцька перероджується в сучасний спортивний комплекс (Фото)

Комунальний заклад знаходиться в мальовничій зоні  міста — Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки поруч із зоопарком та річкою Стир. Тому й виглядати вона повинна зразково

Ще донедавна приміщення спортшколи нагадувало фільми жахів. Якщо ззовні вигляд був більш-менш пристойним, то всередині — катастрофа. Грибок поїв усі стіни, в деяких місцях провалювалася підлога, а про роздягальні та санвузли мова взагалі не йшла. Вони були присутні лише умовно. Та й сморід стояв нестерпний. Попередні власники (ФСТ «Спартак») - не звертали увагу на приміщення багато років, а фактично виконували функцію власників майна.

 

 Все кардинально змінилося у 2018-му році, коли господарем приміщення стала Луцька міська рада. На базі колишнього «Спартака» створили ДЮСШ №3 та розпочали відроджувати занедбане приміщення.

рибок поїв усі стіни, в деяких місцях провалювалася підлога, а про роздягальні та санвузли мова взагалі не йшла. Вони були присутні лише умовно. Та й сморід стояв нестерпний.

Директор спортивної школи Геннадій Боровський каже, міська влада постійно звертає увагу на спортивний об’єкт. В минулому році за виділені кошти зробили капітальний ремонт роздягальні, туалету та душової на першому поверсі. Встановили опалення та освітлення, замінили вхідні та пожежні двері. Нині ж взялися за ігровий зал та санвузол з роздягальнею на другому поверсі, які обіцяють відремонтувати до кінця червня. Все робиться для вихованців школи, яких тут близько чотирьохсот. Діти займаються з тренерами у п’яти секціях: боксу, важкої та легкої атлетики, тенісу, а також художньої гімнастики.

Те, що спортивна школа перероджується відзначає й радник міського голови Ігор Поліщук, який разом із заступником міського голови Костянтином Петрочуком оглянули ДЮСШ №3.  

 

 Розповідає, що приміщення придбали за 3,3 млн грн. На сьогодні це орієнтовна вартість двох квартир у новобудовах Луцька: «Ми ж придбали цілий спортивний комплекс. Тут не було опалення, стеля була чорна від грибка. Над головами висіли незрозумілі навіси і складалося враження, що вони ось-ось впадуть дітям на голови. Душові, санвузли та роздягальні нагадували декорації для зйомок фільму про Чорнобильську катастрофу, - пригадує Ігор Поліщук. - Сьогодні туди приємно зайти, роздягнутися, помитися. Можна займатися спортом та почуватися нормальною людиною».

На черзі в КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа №3 Луцької міської ради» ремонт фойє та сходової клітки. Зробити все повинні до кінця 2020-го року.

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради
Telegram Channel