Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Герой України, бранець Кремля до Зеленського: «Після арештів і тюрем почнете розстрілювати протестувальників і опозицію?»

Під час виконання чергового бойового завдання на окупованій території, при спробі захоплення противником Володимир Жемчугов підірвав себе, внаслідок чого втратив кисті обох рук і зір.

Фото Укрінформ.

Герой України, бранець Кремля до Зеленського: «Після арештів і тюрем почнете розстрілювати протестувальників і опозицію?»

Герой України Володимир Жемчугов звернувся до президента Володимира Зеленського й застеріг його від вибіркового правосуддя

Звернення він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Доброго дня. Я, Володимир Жемчугов, громадянин Украіни, луганський партизан. Тяжко поранений у 2015-му, рік був заручником терористів у Луганську. Я, Герой України, хочу звернутися до президента України. Пане Володимире Зеленський, на свою передвиборчу компанію ви з вашою командою вийшли з претензією й «вироком» до Петра Порошенка про те, що він «обкрадав бюджет, армію і народ України». Нова влада озвучила своє головне гасло: «Прийде весна – саджати будемо», – зазначив він.

Ми не забули, до якої кількості крові призвела мовчазна байдужість народу в судовій розправі над опозицією за часів Януковича. Озирніться й подивіться, на чий шлях ви стали.

За його словами, українці дуже хотіли подивитися на розслідування та звинувачення прокурорів і, відповідно, рішення судів, але минули вже дві весни, а посадок досі немає. «Не можуть знайти нічого. Ані крадіжок, ані так званого мародерства. Замість цього ми бачимо спробу вручити Порошенкові підозру за якісь дії, пов'язані із сумнівним порушенням процедури в призначенні на посаду заступника начальника зовнішньої розвідки», – уточнив Жемчугов.

 Він наголосив, що ДБР та інші правоохоронні органи працюють у справі лише однієї особи, в той час коли перед країною стоять набагато серйозніші проблеми – з корупцією, економікою та протистоянням Росії.

«Що ви будете робити далі? Після арештів і тюрем почнете розстрілювати протестувальників і опозицію? Але в нас не Росія, не Іран і не Північна Корея. З українцями це не пройде. Ми не забули, до якої кількості крові призвела мовчазна байдужість народу в судовій розправі над опозицією за часів Януковича. Озирніться й подивіться, на чий шлях ви стали. Пане президенте, прошу вас припинити тиск звільненнями на прокурорів і слідчих, припиніть підштовхувати до махінацій і маніпуляцій правосуддя. За це доведеться відповідати всім», – додав Жемчугов.

 

Telegram Channel